Megvan a fertőzött riói víz első áldozata

Rio de Janeiro, Guanabara-öböl, olimpia, szennyezettség
BRAZIL, Rio de Janeiro : View of debris caught by connected floating buoys at the Penha Canal that streams directly into the Guanabara bay in Rio de Janeiro, Brazil, on August 5, 2014. The International Sailing Regatta -being held inside and outside of the Guanabara bay-- is the first test event for the Rio 2016 Olympic games. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Megvan a fertőzött riói víz első áldozata: egy belga vitorlásversenyző lett rosszul, miután részt vett az előfutamokban az egyik legfertőzöttebb öbölben, a Guanabarán. 
Vágólapra másolva!

Evi van Acker bronzérmet szerzett a londoni olimpián, de Rióban gyengén teljesít, állítása szerint azért, mert gyengének érzi magát, többször rosszul lett, mióta az olimpián versenyez. A vitorlázót megvizsgálta az olimpiai orvoscsoport vezetője, valamint a belga küldöttség orvosai is.

„Evit egy baktérium fertőzte meg, ennek következtében szerepelt az elvárások alatt. A szervezete energiaszintje olyan alacsony, hogy nem tudott teljes erőbedobással versenyezni, és

A Guanabara-öböl Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A Guanabara-öböl az egyik lefertőzöttebb vízfelület az olimpián, itt egyébként is betiltották a fürdőzést, ahogy több más helyszínen sem tanácsos a vízbe menni. A vitorlásszövetség elnöke sietett leszögezni, hogy kivételes esetről van szó, a belga vitorlázó az egyetlen, aki megbetegedett.

Van Acker csalódást keltően szerepelt az előfutamokban, bár még így is a 10. helyen áll, azaz elindulhatna az érmekért zajló futamban is, de a lemaradása már most elég jelentős, így nem valószínű, hogy meg tudja ismételni londoni eredményét.