Már külföldön is Vasas-olimpiáról cikkeznek

Vágólapra másolva!
Fél tucat ciprusi újság is megírta, hogy egy budapesti sportklub megelőzi az olimpia éremtáblázatán Oroszországot, Németországot, Olaszországot és Franciaországot is.
Vágólapra másolva!

Nagyot mennek a Vasas sportolói a riói olimpián, és ezt már nem csak idehaza értékelik. A 24sports.com.cy nyomán végigfutott a ciprusi sajtón a hír, hogy szerda este öt aranyéremmel az éremtáblázat ötödik helyét foglalta el Magyarország – és mind az öt aranyat Vasas-sportoló szerezte.

„A Vasas egy nagy hagyományokkal rendelkező klub, de nem a legnagyobb a magyar fővárosban – írja a 24.sports.com.cy. – Budapest egyik átlagos kerületében van a székhelye, és Hosszú Katinka (3), valamint két vívó, Szász Emese és Szilágyi Áron révén már öt első helyet szerzett Rióban.”

Hosszú Katinka három aranynál jár Forrás: Origo

Megemlítik azt is, hogy Hosszúnak, aki az olimpia legnagyobb sztárjai közé tartozik, lesz még egy döntője, 200 háton. A Vasasban nemcsak focizni lehet, írják, hanem számos szakosztálya van, a versenyzői pedig szerda estig több aranyat gyűjtöttek, mint Oroszország, Németország, Olaszország és Franciaország.

Hosszú Katinka azóta a legjobb idővel jutott döntőbe 200 háton, tehát adott egy újabb aranyesély az angyalföldiek előtt. Rajta kívül még Sastin Marianna (63 kg-os birkózás), esetleg Harcsa Zoltán (boksz, 75 kg) szerezhet újabb dicsőséget a Vasasnak.