Fejbe lőttek egy rendőrt Rióban

Rio, olimpia, biztonság, rendőr, járőr
An anti-terrorism rehearsal is held targeting a possible bomb attack during the Olympic Games at the main bus station in Rio de Janeiro, Brazil on May 12, 2016. Participated in the rehearsal 50 agents, among policemen, firefighters, paramedics and extras who acted on the exercise of identification and deactivation of a bomb left by a suspect in the passengers platform. It is estimated that More than 400,000 tourists from other countries are expected to use the bus terminal during the Olympics. TASSO MARCELO / AFP
Vágólapra másolva!
Fejbe lőttek egy rendőrt Rio de Janeiróban: az olimpiai biztosításáért felelő rendőrtiszt két társával eltévedt a városban, és egy híresen veszélyes környékre tévedt.
Vágólapra másolva!

Helio Vieira és társai a repülőtér felé tartottak, amikor valamiért letértek az autópályáról, és a Mare nevű, hirhedt nyomornegyedben találták magukat. Nem sokkal később valaki egy sorozatot lőtt a rendőrök autójára, és Vieirát fejen találta egy lövedék.

A rendőrtisztet azonnal kórházba szállították, ahol négyórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A legfrissebb hírek szerint az állapota stabil, valószínűleg életben marad.

Pedig rengeteget gyakorlatoztak a rendőrök az olimpiai helyszínén Forrás: AFP/Tasso Marcelo

A rendőrség csütörtökön óriási erőkkel vonult fel Mare-ban, helikoptereket is bevetettek a tettesek előkerítésének érdekében. Nem sikerült elkapniuk senkit, de brazil források arról írnak, hogy már tudják, kik követték el a támadást.