Spanyolként is fantasztikus magyarnak lenni

Szirányi Balázs spanyol pólós
Szirányi Balázs spanyol pólós
Vágólapra másolva!
Szirányi Balázs hat éve a spanyol válogatott stabil tagja, szerdán pedig gólt szerzett az olimpiai bajnok horvátok elleni, 9-4-re megnyert riói csoportmeccsen. A 33 éves center az olimpia után a Fradiban folytatja, de egyelőre csak a játékokra koncentrál, ahol szerinte most már mindenkivel számolni kell, annyi meglepetés történt. Nem örülne, ha a spanyolok összekerülnének a magyarokkal.
Vágólapra másolva!

A spanyol pólóválogatott nem kezdett jól a riói olimpián, ám a folytatás annál szebbre sikerült. Az olaszok elleni 9-8-as vereség után 10-9-re legyőzték az Egyesült Államokat, majd jött az olimpiai bajnok horvátok elleni parádés, 9-4-es diadal.

A spanyol csapatnak van egy honosított magyar játékosa is, Szirányi Balázs, aki a horvátok ellen jól játszott.

"Kicsit hullámzóan játszottunk. Az amerikaiak ellen pólóztam én és a csapat is a leggyengébben, de szerdán jól kijött a lépés nekem és a csapatnak is a horvátok ellen. Meg is lett az eredménye, hatalmas különbséggel legyőztük" - mondta az Origónak Szirányi, aki gólt is szerzett a horvátok elleni meccsen.

Forrás: Origo

Ez a győzelem a 196 centis center szerint semmit nem jelent. "Az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, hogy az olimpia pólótornáján mindenkivel számolni kell, és nincsenek könnyű ellenfelek.

külön-külön egyik sem akkora meglepetés. A három magyar döntetlen meglepő, de ez sem kell, hogy tendenciát jelentsen. Ahogy mondani szokták, három meccsen kell igazán jól játszani, ez fogja eldönteni az olimpia sorsát."

Szirányi kérdésünkre elmondta, a saját szempontjából nem tartaná ideálisnak, ha a spanyolok később összekerülnének a magyarokkal, de "egyelőre nem számolgatunk".

"Fantasztikus, nagyon jó érzés spanyolként is magyarnak lenni. Büszke vagyok az egész delegációra. Szórakoztató, hogy a spanyoloknak még nincsenek olyan jó eredményeik, mint a magyaroknak" - ezt már az eddigi remek, öt aranyérmes magyar szereplésről mondta a pólós.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szirányi szerint a pólócsarnok zöld vízén túl az is probléma, hogy túlságosan klóros a víz. "Nagyon csípte a szemünket, nyilván mindenkiét ugyanúgy, de nagy világversenyen én ilyet még nem láttam."

Az olimpia szerinte nem annyira kaotikus, mint amennyire ez be volt harangozva. "Nyilván érződik, hogy gyorsan kellett felépíteni az egészet,

Ilyen dolgok becsúsznak, de a körülmények adottak szerintem."

Egyelőre csak az olimpiára koncentrál, utána viszont irány Budapest, ugyanis a Ferencvárosba igazolt: "A játékok után Budapestre megyek haza, Barcelonában már nincsen lakásom. Várom, hogy elkezdjem ott a munkát, de nem ezen jár az agyam."