A magyar tehetség csattanós válasza Sidi Péternek

Sidi Péter rio 2016 olimpia
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 14. Sidi Péter a riói nyári olimpia férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyszámának alapversenyében az Olimpiai Sportlövőközpontban 2016. augusztus 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Sidi Péter, miután az ötödik helyen végzett légpuskában, azt mondta, számára Péni István nem rivális, mert nem a juniorokra kell figyelnie. A 19 éves sportlövő erre csattanós választ adott: 22 hellyel megelőzte 37 éves honfitársát a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

"Vannak komolyabb ellenfeleim is, mint Péni István. Nincsen rivalizálás közöttünk, nekem inkább a kínaiakra és az oroszokra kell figyelnem, nem a juniorokra" - nyilatkozta Sidi azután, hogy ötödik helyen végzett légpuskában.

"Ő egy csiszolatlan gyémánt, remélem, a jövőben sikerül annyit fejlődnie, hogy amit megcsillogtatott a juniorok között, azt felnőttben is meg tudja majd ismételni. A lövészetben ez a legnehezebb: felnőttként is megállni a helyedet" - folytatta Sidi, akinek a szavai mindenképp furcsán hatnak, hiszen idén ő egyszer sem állt Világkupa-dobogóra, míg Péni István kétszer is a harmadik helyen végzett.

Ezek után kíváncsian vártuk, hogy mire megy a két magyar sportlövő a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában vasárnap.

Sidi Péter elérte a legjobb olimpiai eredményét, ötödik lett légpuskában Forrás: MTI/Illyés Tibor

Végül a junior korú versenyző nyerte meg kettejük csatáját, Péni István mindössze két körrel elmaradva a döntőtől a 12. helyen végzett, míg Sidi Péter a 34. lett. Péni eredményéhez hozzá kell tenni, hogy

négy éve, Londonban az 1172 körrel ezüstérmes lett volna

- már ha indulhatott volna, de akkor még csak 15 éves volt.

Péni István ezzel az eredménnyel Londonban ezüstérmet nyert volna Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az 1172 körös eredmény egyébként magyar olimpiai rekord, 1170 fölött még soha, senki nem lőtt összetettben az olimpián, 1988-ban Záhonyi Attila érte el ezt az eredményt.