Nem Klisina ügye az utolsó provokáció

Darja Klisina, atlétika, távolugrás
Darya Klishina of Russia, won the women's long jump at the Golden Gala, the 4th stage of IAAF Diamond League 2015 on June 4, 2015 at the Stadio Olimpico in Rome. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerint nem a távolugró Darja Klisina ügye az utolsó provokáció az orosz sportolók ellen a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

"Nem jutok szóhoz, szerintem nem ez az utolsó lépés. Most mi vagyunk célkeresztben" - tette hozzá Mutko.

Szombaton az orosz atléták közül utolsóként Darja Klisinát is kizárták az olimpiáról. Információk szerint új bizonyítékok kerültek elő az úgynevezett McLaren-jelentéssel kapcsolatban, amelyek Klisinát is érintik.

Darja Klisina Forrás: AFP/FILIPPO MONTEFORTE/Filippo Monteforte

Július 18-án hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését, amely államilag irányított doppingolással vádolta Oroszországot. A korábban - tavaly ősszel - kirobbant orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kitiltotta az összes orosz atlétát az olimpiáról, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pedig elutasította a 68 érintett fellebbezését, közülük egyedül Klisina indulhatott volna semlegesként Rióban.

A CAS szombaton közölte, hogy a távolugró fellebbezést nyújtott be az ügyben az IAAF-fel szemben. A döntés vasárnapra vagy hétfőre várható.

A női távolugrás selejtezőjét kedden rendezik Rióban.