Chusovitina 45 évesen is ott lenne az olimpián

Oksana Chusovitina, torna
Uzbekistan's Oksana Chusovitina competes in the women's vault event final of the Artistic Gymnastics at the Olympic Arena during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 14, 2016. / AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA
Vágólapra másolva!
A 2020-as tokiói olimpián is el akar indulni a 41 éves üzbég tornásznő, Oksana Chusovitina, aki vasárnap ugrásban hetedik lett a riói játékokon.
Vágólapra másolva!

"Természetesen nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, de nincs mit tenni, megyünk tovább" - nyilatkozta a verseny után Chusovitina, és hozzátette, biztosan ott lesz Tokióban is.

"Már meghoztam a döntést ma reggel, amikor felkeltem. Arra vagyok kíváncsi, mennyi idő alatt jutok el odáig, hogy elegem lesz" - jelentette ki a tornász, aki sorozatban hetedik ötkarikás eseményén vett részt Rióban.

Oksana Chusovitina Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Chusovitina először a Szovjetunió színeiben versenyzett, majd a Független Államok Közössége tornászaként nyert csapatban aranyérmet az 1992-es barcelonai olimpián. Ezután üzbég színekben folytatta pályafutását, de 2003-ban Németországba költözött, ahol leukémiás fiát kezeltette, 2006-ban pedig felvette a német állampolgárságot. A 2008-as pekingi és a legutóbbi, londoni játékokon német színekben indult.

Chusovitina a 2020-as tokiói játékok idején 45 éves lesz.