Késsel támadtak egy magyar úszóedzőre Rióban

Rio de Janeiro receives Armed Forces for the Olympics Rio 2016 Rio de Janeiro Brazil Olympics OLY SPORT security Navy AIR FORCE military ARMY
Próbálnak mindenre felkészülni a riói biztonsági szervezetek
Vágólapra másolva!
A riói olimpián már többször bebizonyosodott, hogy nem életbiztosítás elhagyni a játékok elkerített helyszíneit, ezúttal az egyik magyar úszóedzőre támadtak rá.
Vágólapra másolva!

Néhány napja késsel megtámadták Egressy Jánost, az úszó György Réka edzőjét – tudta meg az Origo helyszíni tudósítója két magyar úszótól. Az eset a híres tengerparton, a Copacabanán történt. Két, késsel felfegyverzett férfi ment oda az edzőhöz, és az értékeit követelte. Egressy azonban el tudott futni, így ép bőrrel megúszta az esetet.

A Copacabana szép és hangulatos, de azért óvatosnak kell lenni Forrás: Origo


A riói olimpián nem ez volt az első hasonló eset, egy hete szintén késsel próbálták meg kirabolni Felipe Seixast, az olimpia biztonsági főnökét. Seixas éppen a Maracana Stadion közelében parkoló autója felé tartott, amikor egy négyfős társaság megpróbálta kirabolni. Pechjükre a biztonsági főnökkel egy rendőr is volt, aki lelőtte az egyik támadót, mire a többiek elmenekültek.

Lochte rosszabbul járt

A szombati úszóprogram után a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte járt pórul, miután elindult a riói éjszakába. A brazil Thiago Pereira meghívására volt egy buliban három válogatott társával, és amikor hazafelé tartott, egy taxiban fegyvert fogtak rá, és kirabolták.

Az olimpia elején az MTVA munkatársait szállító autó került komoly bajba, amikor egy alagútban az autós sor elején, keresztben megállt egy motoros banda. A rablók fegyvert kaptak elő, mire mindenki kiszállt az autójából, és fejvesztve menekülni kezdett az ellenkező irányba.