Ezt meg kellett nyernünk Benedek Tibiért

Varga Dénes Decker Ádám Erdélyi Balázs vízilabda
Vágólapra másolva!
Hozta a kötelezőt a magyar férfi vízilabda-válogatott a rió olimpián, miután másodszor is legyőzte Brazíliát, a csoportkör után ezúttal az 5-8. helyért lejátszott mérkőzésen. A játékosoknak nem volt könnyű lelkileg ráhangolódni a meccsre, de becsületbeli ügynek tekintették a győzelmet.
Vágólapra másolva!

"Fölébredni nem volt nehezebb, lejátszani lelkiekben annál inkább. Nagyjából ugyanúgy teltek a negyeddöntő óta a napok, mint a megelőzőek, a program is hasonló volt, csak le voltunk törve a vereség miatt, ezért össze kellett magunkat szedni a hátralévő két meccsre.

– mondta a meccs után a négy gólig jutó, és ezzel a meccs legeredményesebbjének számító Erdélyi Balázs, aki kötelező győzelemnek nevezte a brazilok elleni sikert, mondván, éppen ezért nem javított túl sokat a lelkiállapotukon.

Varga Dénes és Decker Ádám pacsizik, a háttérben a négygólos Erdélyi Balázs Forrás: MTI/Illyés Tibor


"Ezt meg kellett nyernünk, leginkább Benedek Tibiért, és a stábért, amely egész évben dolgozott velünk, értünk.

– tette hozzá Erdélyi.

Benedek Tibor szövetségi kapitány azt mondta, örül, ha érte is harcolnak, de a játékosoknak magukért is ugyanúgy harcolniuk kell. "Már a Montenegró elleni meccs után is megtettek mindent magukért, hogy a legjobb állapotban legyenek mára, és ezt újra meg kell ismételni az 5. helyért zajló meccsre. Talán ez volt a könnyebb része, az a találkozó valamivel nehezebbnek ígérkezik.

– mondta a kapitány.

Most csak az a fontos, hogy az 5. hely meglegyen

Benedeket kérdeztük, mennyire pörög még a fejében a vesztes negyeddöntő, amire azt mondta, bőven lesz még idő arra, hogy az ott történteket elemezzük. "Most egy dolgunk van, hogy az utolsó meccsünkre a legjobbak legyünk, más egyelőre nem fontos".