Társoldalunk:

Így gyógyították meg Kozákot

2016.08.18. 07:51

Nem infúziót kapott, hanem gyógyszeres kezeléssel gyógyították meg Kozák Danutát a női kajak kettes 500 méteres futamai előtt az olimpián.

A magyar kajakos Rióban hasmenéses tüneteket produkált, bélfertőzéses szindróma alakult ki nála. Az M4 Sport közvetítésében az hangzott el, hogy infúziót is kapott, ezt több média, így mi is átvettük.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetségtől azonban azt a tájékoztatás kaptuk, hogy a harmadik olimpiai aranyérmét párosban megszerző Kozák nem kapott semmilyen infúziós kezelést, kizárólag kereskedelmi forgalomban is kapható tablettás gyógyszereket kapott. 

Kozák DanutaForrás: MTI/Kovács Tamás

Dr. Toman József, a válogatott orvosa az MKKSZ honlapjának így fogalmazott: „Olyan gyógyszereket alkalmazunk, amelyek gátolják a hasmenést, csökkentik a bél mozgékonyságát, segítik a bélfal védőréteggel történő bevonását, pótolják a jótékony bélbaktériumokat, és csökkenti az izmok görcskészségét."

Kozák Danuta azóta egyes 500 méteren is bejutott a döntőbe, csütörtökön délután pályafutása negyedik olimpiai aranyára hajt, ezzel megelőzné Kovács Katalint, és minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lenne, már ami az olimpiai bajnoki címeket illeti.