Feigennek 11 ezer dollárjába kerül a benzinkutas botrány

Ryan Lochte, rablási ügy, vádemelés, benzinkút
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 18: Attendants stand at the Shell gas station where four U.S. Olympic swimmers were captured on security video on August 18, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger and Jimmy Feigen were involved in an altercation at the gas station on Sunday, according to published reports. Bentz and Conger were detained by Brazilian authorities last night while attempting to fly out of Brazil. Their claims of being victims of a late-night robbery are being questioned by police. (Photo by Mario Tama/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jimmy Feigen olimpiai bajnok úszó beleegyezett abba, hogy 11 ezer dollárral támogatja az egyik brazil karitatív egyesületet, amiért az olimpia alatt társával, Ryan Lochteval megrongált egy benzinkutat, majd pedig a rendőrségen azt vallották, hogy fegyveresek támadták meg őket. Miután átutalta a pénzt megkapja az útlevelét és elhagyhatja Brazíliát.
Vágólapra másolva!

A hatszoros olimpiai bajnok Lochte és Jimmy Feigen azt állította, hogy – Gunnar Bentzcel és Jack Congerrel együtt – vasárnap egy buliból tartottak vissza az olimpiai faluba, amikor rablótámadás áldozatai lettek. Lochte fejéhez fegyvert fogtak, értékeiket elvették.

Lochte már hétfőn hazautazott az Egyesült Államokba, míg Feigen szerdán nem tudott elrepülni, a repülőtérről tartották vissza, mert a rendőröknek nem tetszett az úszók sztorija.

A benzinkút, amit megrongáltak Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mario Tama

A videofelvételek alapján ugyanis kiderült, hogy megálltak egy benzinkúton, rongáltak – összetörtek egy tükröt és egy szappantartót –, és összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével, akik fegyvert fogtak rájuk, mert a sportolók nem akarták megtéríteni az okozott kárt.

A négy úszó viselkedése miatt az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága is bocsánatot kért a brazil emberektől és Riótól.

A Brazíliában tartott Jimmy Feigen pénteken beleegyezett abba, hogy 11 ezer dollárt adományoz egy helyi jótékonysági szervezetnek. A BBC információi szerint a Feigennel és Lochteval együtt meggyanúsított két másik sportoló tagadták, hogy közük lenne a botrányhoz, így ők elhagyhatják az országot.