Hosszú: A riói eredményeket szabályosan értem el

Hosszú Katinka, úszás
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 11: Katinka Hosszu of Hungary reacts after second Semifinal of the Women's 200m Backstroke on Day 6 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 11, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka közleményben reagált arra, hogy a bíróság nem nekik adott igazat a Swimming World magazin és Casey Barrett ellen indított perben.
Vágólapra másolva!

A magazin és újságírója azt állította, hogy a magyar úszónő doppingol, a rágalmazó cikk után Hosszúék beperelték, de az arizonai bíróság a véleményszabadságra hivatkozva elutasította a keresetüket.

Csalódott az ítélet miatt Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Rose

„Egyértelmű, hogy Mr. Barrett és a Swimming World magazin úgy próbál az úszósportban aktuális maradni, hogy botrányokat kelt ott, ahol egyébként nem léteznek, az én rovásomra” – olvasható Hosszú Katinka közleményében.

Most a jogi csapatommal egyeztetjük, hogy mik a lehetőségeink, és bár csalódott vagyok, hogy a bíróság így határozott, azt továbbra is állítom, hogy a riói olimpiai játékokon elért eredményeimet szabályos körülmények között értem el. Mr. Barrett és a Swimming World magazin által tett kijelentések nem igazak.”

Hosszú Katinkát és Shane Tusupot a CNN is meglátogatta, a magyar úszónő őszintén beszélt arról, hogy be akarta fejezni a pályafutását.