Itt a vége az orosz rúdugrólegenda karrierjének

Jelena Iszinbajeva, rúdugrás, atlétika
RUSSIAN FEDERATION, Moscow : Russia's Yelena Isinbayeva celebrates after clearing the bar during the women's pole vault final at the 2013 IAAF World Championships at the Luzhniki stadium in Moscow on August 13, 2013. Isinbayeva won the gold medal. AFP PHOTO / ANTONIN THUILLIER
Vágólapra másolva!
Befejezte élsportolói pályafutását Jelena Iszinbajeva, az oroszok kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok, világcsúcstartó rúdugrója.
Vágólapra másolva!

A 34 éves atléta a riói ötkarikás játékok helyszínén, sajtótájékoztatón számolt be a döntéséről egy nappal azután, hogy Gyurta Dániellel, Britta Heidemann-nal és Szeug Min Rjuval együtt beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

"Nagyon boldog vagyok, hogy valóra váltottam az álmaimat, megnyertem minden lehetséges érmet, minden lehetséges címet, és a szurkolók szeretetét és bizalmát világszerte" - jelentette ki a rúdugró.

Jelena Iszinbajeva Forrás: AFP/Antonin Thuillier

Iszinbajeva a brazíliai játékokon nem versenyezhetett, miután az orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség felfüggesztette az orosz szövetség tagságát, ami egyben azt is jelentette, hogy az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken.

Az ezt firtató kérdésre a sportoló így reagált:

Iszinbajeva 28 alkalommal javította meg a világrekordot, s ő volt az első nő, aki öt méter fölé jutott rúdugrásban. Világbajnokságon 2005-ben, 2007-ben és 2013-ban nyert, az athéni és a pekingi olimpián szintén aranyérmes volt.