Csaknem egymilliárdot kerestek a magyar sportolók a riói olimpián

Hosszú Katinka, Rio 2016, olimpiai bronz és aranyérmek
Vágólapra másolva!
A londonihoz hasonló arányban jutalmazza az állam a riói olimpián jól szereplő versenyzőket. Minden érmesnek jár pénz, a nyolcadikok is kapnak. 
Vágólapra másolva!

Az egyéni aranyéremért 35, a második helyért 25, míg a harmadik helyért 20 millió forint jár. A negyedik helyezett 15, az ötödik 10, a hatodik 8, a hetedik 4, a nyolcadik pedig 2 millió forintot kasszírozhat. Párosban az összeg 90, négyesben 80 százaléka jár, míg csapatban a tagok 70 százalékra jogosultak – írja az NLCafé.hu.

Rio legsikeresebb magyar sportolója, Hosszú Katinka Forrás: Facebook/Katinka Hosszu

A portál számítása szerint például a riói olimpián legsikeresebb magyar versenyző, Hosszú Katinka a három arany- és egy ezüstéremért, valamint a 4x200 méteres gyorsváltóval elért hatodik helyért

összesen 136,4 millió forintot kap.

A kajakozó Kozák Danutának a három aranyérem – egyesben, párosban és négyesben – 94,5 millió forintot hoz, míg a kajakozó Szabó Gabriella a párossal és a négyessel elért sikeréért 59,5 millió forintot kap.

Kapás Boglárka úszónak a bronzérme mellett volt egy negyedik helye, és egy hatodik a váltóval, így ő 41,4 millió forintot kap. Imre Géza pedig 41 milliós jutalomban részesül.