Társoldalunk:

Messin kívül minden más bombameglepetés

2016.01.11. 18:30
rendezés

Pályafutása ötödik Aranylabdáját gyűjtheti be hétfőn Lionel Messi, aki egyértelmű favoritja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a France Football magazin által közösen odaítélt díjnak. A FIFA-gálát hétfőn este tartják, ezen adják át a legjobb férfi és női játékosnak járó elismerés mellett többek között az elmúlt év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is, és megtudjuk, kikből áll az év csapata. Kövesse percről percre az Origón!

--
19:55

Lionel Messi ötödször aranylabdás

Nem történt meglepetés. Messi megcsókolta a feleségét, majd kezet fogott Ronaldóval. 

"Még egyszer jó estét mindenkinek - kezdi Messi. - Újra itt vagyok a színpadon, miközben az utóbbi években azt nézhettem, ahogy Cristiano átveszi a díjat. Ezek a díjak mindig arra emlékeztetnek, hogy mindig fejlődni kell, ezt üzenem a jövő nemzedékének." 

Lionel Messi negyedik aranylabdájával

Forrás: AFP/Lluis Gene
--
19:50

Már csak egy díj van hátra

de igazából mindenkit csak ez érdekel. Kaká fogja átadni az Aranylabdát, ő az utolsó, aki a Messi-Ronaldo kettős dominanciája előtt nyerni tudott még 2007-ben. De kinek adja? 

--
19:48

A FIFA év női játékosa nem más, mint

Carli Lloyd, az amerikai válogatott 33 éves játékosa kétszeres olimpiai bajnok, vb-győztes. 2012-ben is jelölt volt, most 212-szeres válogatottként megnyerte a díjat. 

A játékos a könnyeivel küzdve meg sem tudott szólalni először. "Valóra vált egy álmom, óriási megtiszteltetés, hogy megnyerhettem ezt a díjat. Gratulálok a többi jelöltnek, köszönöm a csapattársaimnak, az edzőimnek, a barátaimnak és a családomnak." 

--
19:44

Bemutatják az utolsó Aranylabda-jelöltet

Neymar Dani Alvessel beszélget, látszik, hogy jóban van a két játékos. "Gyermekkori álmom teljesült be azzal, hogy itt lehetek" - mondta a brazil világklasszis. A színpadon Neymar azt üzeni a gyerekeknek, higgyenek az álmaikban, és dolgozzanak értük sokat. 

Neymar da Silva Santos Junior

Forrás: AFP/Josep Lago
--
19:40

Meglepetés a Puskás-díjas

Wendell Lira szerezte az év gólját. A könnyeivel küzdve köszönte meg a díjat a játékos. 

--
19:31

Előtte egy újabb női játékos

A német Célia Sasic, aki a világbajnokság és a Bajnokok Ligája gólkirálya is volt, utóbbi sorozatot meg is nyerte a Frankfurttal. 

--
19:25

Lezárult a Puskás-díj szavazása

mindjárt be is jelentik, hogy ki nyert.

--
19:24

Újabb Aranylabda-jelölt

Ronaldo bemutatása zajlik, róla is egy játékostársa, a madridi Marcelo mesél, de vele van Ronaldo is, aki a csapattársait méltatja. "Nélkülük nem értem volna el semmit" - mondta Ronaldo. 

Cristiano Ronaldo, a cím védője

Forrás: YouTube

 Ronaldo élőben is a színpadon, elmondja, hogy soha nem az volt a célja, hogy egyéni elismeréseket gyűjtsön, fontosabb neki, hogy a csapata nyerjen. Ennek némileg ellentmondó hírek is megjelentek mostanában, de ne legyünk ünneprontók. 

--
19:19

A FIFA Fair Play díj jön

Lucas Radebe (dél-afrikai) adja át, aki rövid beszédében méltatja azokat, akik sokat tettek a futballért nehéz helyzetben. Képsorokat látunk szurkolókról (jobbára német táborokról), akik a menekültek befogadását szorgalmazták a lelátón. 

A győztes Gerald Asamoah, aki a menekülteket segítő "Stand up for Refugees" szervezet életre hívásával érdemelte ki a díjat. Elmondta, azok nevében veszi át az elismerést, akik bármilyen formában segítették a menekülteket. 

The FIFA Fair Play Award 2015 goes to all football organisations who helped refugees last year. Thank you so much.

Posted by FIFA Ballon D’Or on Monday, January 11, 2016
--
19:14

Újra egy női játékos

Aya Mijama sajnálja, hogy nem nyerték meg a világbajnokságot, de csapatkapitányként így is büszke a japán válogatottra. Hozzáteszi, az olimpiát nagyon szeretnék megnyerni. 

--
19:10

Az év edzője díj következik

A jelöltek: Pep Guardiola, a Bayern München, Luis Enrique, a Barcelona és Jorge Sampaoli, az chilei válogatott edzője. 

Bilardo kihúzza, a győztes Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője. 

Luis Enrique

Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet
--
19:05

Össze-vissza ugrálunk

Női futballra váltunk, most megtudjuk, ki lett az év edzője. 

A jelöltek: Jill Ellis, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya, Mark Sampson, az angol válogatott szövetségi kapitánya, és Norio Sasaki, a japán kapitány.

A trófeát Carlos Bilardo adja át, méghozzá Jill Ellisnek, a vb-győztes kapitánynak. 

And the FIFA World Coach Women’s Football 2015 award goes to…

Posted by FIFA Ballon D’Or on Monday, January 11, 2016
--
19:03

És már itt is van újra Messi

Arról beszél (spanyolul), milyen nehéz volt a sérülése alatt, amikor nem futballozhatott, de legalább sokat lehetett a családjával. 

--
19:01

Máris Messihez ugrunk

Most egy Aranylabda-jelölt következik, Messiről mesél válogatott csapattársa, Ezequiel Lavezzi, aki elmondja, amit a sajtó hetente leír róla: a legnagyobb, bármikor képes gólt szerezni, mindenki arra vár, hogy valami történik, ha nála van a labda. 

Lavezzi már most gratulál neki, ami kicsit furcsa. 

--
18:58

Bemutatják a női jelölteket

Az amerikai válogatott Carli Lloyd az első, aki a torna játékosa lett a női világbajnokságon, amit az amerikaiak nyertek. Nem mond világrengető dolgokat, de kedvesen, szimpatikusan válaszolgat. Egyébként őt tartják a legnagyobb esélyesnek. 

--
18:51

Marco van Bastentől

azt kérdezik, mihez tudna kezdeni egy ilyen csapattal. 

A holland legenda válasza tökéletes: "Csendben maradnék, csak annyit mondanék nekik, hogy élvezzék a játékot, aztán hátradőlnék, és nézném őket."

--
18:49

Itt az év csapata

Manuel Neuer az év kapusa, de ő nincs itt, Breitner veszi át helyette az elismerést Samuel Eto'ótól. A BL-döntős, olasz bajnok és kupagyőztes Gianluigi Buffon valahogy elkerülte a voksolók figyelmét. 

A védők között Thiago Silva, majd Marcelo, Sergio Ramos és Dani Alves került be az év csapatába. Nyomasztó a spanyol klubok fölénye egyelőre. 

A középpályások: Andrés Iniesta, Luka Modric és Paul Pogba (Juventus). 

A csatársor természetesen Neymarral kezdődik, Messi szintén ott van, a harmadik pedig Cristiano Ronaldo. 

The FIFPro #WorldXI is....Congratulations guys!

Posted by FIFA Ballon D’Or on Monday, January 11, 2016
--
18:45

Jöjjön a Puskás-díj

Megmutatják a hét kiesett gólt, majd azt a hármat, amelyek közül kikerül a végső győztes. Messi Bilbaónak lőtt szólógólja, Florenzi Barcának vágott félpályása és a brazil Wendell Lira ollózása. 

--
18:41

A négyszeres aranylabdás

Messi akkora közhelyeket puffogtatott, mint ide Hanoi. Az első Aranylabdájára hajtó Neymar elmondta, reméli, nem utoljára áll ezen a színpadon. 

--
18:39

Ronaldo azt mondja,

"mindig fejlődni akarok, és még mindig élvezem a játékot". 

Ronaldo már háromszoros aranylabdás, de nem titok, hogy neki jelent a legtöbbet az egyéni elismerés. 

--
18:37

Ronaldót szólítják először

Egyből utána érkezik Lionel Messi, majd Neymar, aki a kalapjában úgy néz ki, mint egy 30-as évekbeli New Orleans-i utcazenész. A három futballista párban érkezett meg a három női jelölttel. Célia Sasic, Aya Mijama és Carli Lloyd is a színpadon.

Ez még a sajtótájékoztatón készült

Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Valeriano Di Domenico
--
18:36

Kezdődik

A két házigazda köszönt mindenkit, és elmondják az este menetrendjét. 

Mi már alább elmondtuk. 

--
18:34

Thunderstruck

Az AC-DC örökzöldjét játssza csellón egy horvát művészpáros. 

A Steve n' Seagulls biztos nem ért rá. 

--
18:32

Szeretettel

köszöntjük kedves olvasóinkat. 

Perceken belül kezdődik az Aranylabda-gála. Az év játékosa, edzője, csapata mellett megtudjuk azt is, kié lesz az idei Puskás-díj, azaz ki lőtte az év legszebb gólját. 

Origo
18:00

Élőben is követheti

A FIFA Aranylabda-gála online is követhető:

Origo
17:57

Fogadni sem érdemes

Az esélyekről sokat elárul, hogy Messi győzelmére szinte semmit sem fizetnének a fogadóirodák, a William Hillnél például 1,04-es oddsszal adják, hogy ő nyeri a díjat. A szintén barcelonai Neymarnál 10-es, míg a Real Madridot erősítő címvédő, és háromszoros győztes Cristiano Ronaldónál 20-as az odds.

Lionel Messi negyedik aranylabdájával

Forrás: AFP/Lluis Gene
Origo
17:56

Olvasóinknál Messi a nyerő

Az Origo olvasói az argentin focistának adnák a kitüntetést. A tavaly november 30-a zajló szavazásunkon Messi a voksok 45 százalékát gyűjtötte be, a második Neymar lett (37 százalék), míg Cristiano Ronaldo a harmadik helyen végzett (17 százalék).

Még több bejegyzés