Társoldalunk:

Jó meccset játszottunk a világ legjobbjával a futsal Eb-n

2016.02.02. 20:57
rendezés

A magyar futsal-válogatott harmadszor vesz részt a sportág Európa-bajnokságán, s ha megszerzi története első győzelmét a kontinensviadalon, akkor nyolc közé juthat a kedden kezdődő belgrádi Eb-n. Az első meccs nem is lehetett volna nehezebb: a világranglistavezető spanyoloktól szenvedtünk 5-2-es vereséget, de nincs miért szégyenkeznünk. 

Origo
22:44

Köszönjük a figyelmet

 A következő meccsünk február 4-én, 21 órakor kezdődik Ukrajna ellen. 

Origo
22:40

5-2 a vége

A magyar csapat kimondottan szimpatikusan küzdött, és jól is játszott, a két csapat közti különbséget elsősorban a helyzetkihasználás jelentette. A második meccsünkön Ukrajnával játszunk csütörtökön, ezen dől el a sorsunk. Az Európa-bajnokság B csoportjának nyitómyccsén Spanyolország-Magyarország 5-2, a két magyar gólt Dróth Zoltán szerezte. 

Origo
22:33

Dróth igazi klasszis

Dróth maga szerzett labdát a középpályán, aztán bedobott egy követhetetlen bicikilicselt, a védő elment szotyiért, a magyar támadó pedig ballal a kapuba zúdította a labdát Sedano lábai között. (5-2)

Origo
22:28

Ott az ötödik

Próbáltunk menni a szépítésért, de a spanyolok tökéletes kontrát visznek végig sakk-mattig, végül Andresito lő az üres kapuba Alex passzából (5-1). 

Origo
22:26

Kicsit elfáradtunk

A spanyolok jegelik a labdát, nem akarnak vele semmit csinálni, mi pedig nem tudjuk megszerezni. 

Origo
22:25

Majdnem rekord a lelátón

Az Eb-csoportmeccsek történetében a legmagasabb nézőszám (5,308), amelyen nem játszott a házigazda, egy Spanyolország-Szlovénia meccsen volt Zágrábban 2012-ben, most 5,100-an vannak a nézőtéren. 

Origo
22:22

Tóth pillanatai

A magyar kapusnak kell parádézni, két lövést is hárít egymás után, összességében 11 védésnél jár már Tóth. 

Origo
22:20

Ismét Dróth

Dróth egy lövőcsellel elküldte a védőjét, majd 8 méterről a kapu mellé durrantott nagy helyzetben. 

Origo
22:19

Kigyulladt a hálónk

Elmaradnak a magyar rohamok, a spanyolok hosszú időre eldugták a labdát, majd végül Alex lekészítése után Miguelín akkor gólt lőtt a léc alá, hogy szinte kigyulladt a hálónk. Spanyolország-Magyarország 4-1, ami azért bosszantó, mert több helyzetünk is volt a 3-2-höz, de végül mi kaptunk gólt. 

Origo
22:14

Meccsben vagyunk, szorongatunk

A spanyolok nem szakítják szét magukat, de ebben benne vagyunk mi is: a magyar csapat mindent bevet, nagy energiákat mozgósít, és beszorítja a spanyol csapatot. Egy labdaszerzés után Trencsényi lőhetett volna gólt kétszer is, de Sedano bravúrosan véd. 

Origo
22:11

Megint Dróth a hős

Dróth Zoltán (j), szerezte azt a gólt is Románia ellen, amellyel kijutottunk az Eb-re

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Origo
22:10

Dróth bombagólt lő

Megérte kockáztatni: 10-12 méterre a kaputól harcoltunk ki szabadrúgást, Lin rántotta le Ráblt. Dróth állt a labda mögé, és felvarrta a labdát Sedano kapus szeme közé a rövid felső sarokba. 

Origo
22:07

Újabb kapufa

Vészkapussal játszottunk, Rábl jött ki a mezőnybe Tóth helyén, de megszerezték a labdát a spanyolok, és a kontra végén Raúl Campos lötte szét a felső lécet. Továbbra is kockáztatunk, 5 a 4 ellen támadunk, kapus helyett egy plusz mezőnyjátékossal. 

Origo
22:05

Lin spiccel

A spanyolok nagyjából 128 passzol szövögették a támadásukat, de végül csak lövőhelyzetbe kerültek: Lin spiccelt mellé a bal oldalról. 

Origo
22:01

Megállt az idő

Újrakezdést rendelnek el a bírók, mert nem indult el a meccs hivatalos órája, de aztán módosítják a vélemnyüket, és játékvezetői labdával folytatjuk. Sportszerűen visszaadjuk a labdát. 

Origo
22:00

A spanyolok kezdenek

Innen folytatódik a mérkőzés, a spanyolok kezdik a második félidőt:

Origo
21:58

A lebonyolítás

Az Európa-bajnokságon 12 csapat négy darab hármas csoportban szerepel, az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé.

A csoport: Szerbia, Portugália, Szlovénia

B csoport: Spanyolország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG

C csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán

D csoport: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán

Origo
21:46

A játék jó, az eredmény nem

Szünetben a magyar válogatott 3-0-s hátrányban van a szupersztárokkal felálló, világranglista-vezető spanyolokkal szemben, damiben az a bosszantó, hogy a játék képét tekintve nem lehet panaszra okunk. Kimondottan bátran, olykor ötletesen játszik a csapatunk, a spanyolok viszont kegyetlenek, góllal büntetnek minden magyar megingást. 

Origo
21:45

Ott a harmadik

26 másodperccel a félidő vége előtt Tóth kapus hibázott, és Miguelín lövése cimbalomszögből is bement a rövidbe. 

Origo
21:40

Horváth cikázott

A 23 éves Horváth két védőt is elfektetett, nagyon bátran húzogatott, de a lövésébe belevetődtek. 

Origo
21:39

Remek Dróth-villanás

Egy labdaszerzést követően gyorsan fordultunk, Dróth húzogatott, majd bokából megpróbálta átemelni a kapust, ami sikerült is, de egyben a kaput is átívelte.

Origo
21:33

Sajnos elaludtunk, már kettő

Egy teljesen elkerülhető gólt kaptunk, fejben valószínűleg fáradnak a fiúk. Egy jobb oldali szöglet után Miguelín passzát a középen érkező Bebe passzolta a kapuba. 

Origo
21:31

Kiegyenlített a meccs

Öt perc van hátra félidőből, teljesen kiegyenlített a meccs, még ha a spanyolok nagyobb tudása érezhető is. méltó ellenfeleik vagyunk. 

Nem állunk rosszul, a kaput eltaláló (3-3), és a kaput nem találó lövésekben (5-5) is egyenlően állunk a spanyolokkkal

Forrás: uefa.com
Origo
21:28

Rábl kap sárgát

Nem volt vészes, valóban lökött egyet ellenfelén, de a sárga lap túlzás. 

Origo
21:27

Csel, kötény, lövés

Németh próbálkozott az oldalvonal mellől, miután kiosztottunk egy kötényt mezőnyben a spanyoloknak, de a labda méterekkel a kapu mellé szállt. 

Origo
21:25

A lelátón jobbak vagyunk

A magyar tábor sokkal hangosabb a lelátón, zúg a "Ria, Ria, Hungária", sajnos azonban olykor előkerülnek a szomszádos országokat gyalázó rigmusok is. 

Origo
21:23

Letámad a csapat

Hátrányban bátrabban védekezik a magyar csapat, már nemcsak a félpályánál támadjuk meg az ellenfelet, hanem egészpályás letámadással is próbálkozunk. 

Origo
21:18

Tóth eksztázisban

Tóthy Gyula véd nagyot lábbal egy spanyol pontrúgás után (Miguelín próbálkozott), majd tombolva ünnepli a sikeres védést, spannolja magát. Jól csinálja, eddig hibátlanul véd. 

Origo
21:17

Mjdnem egyenlítünk

Dróth remekül készítette le Tóth kirúgását Klacsák Bencének, de ő laposan a kapusba püfölte a ziccert. 

Origo
21:15

Peches öngól

A 8. percben egy beadást követően Németh Péter öngóljával szerzi meg a vezetést a spanyol válogatott. A magyar játékos reflexből szeretett volna menteni, de a lábáról az üres kapuba pattant a labda. Nagy kár, eddig remekül játszottunk. 

Origo
21:12

Majdnem vezetünk

Öreglaki végezhetett el szabadrúgást kecsegtető helyről, de nagy bravúrral mentett a spanyol kapus, aki a duplázásnál is helyén volt. Egy perccel később Dróth lőtt el kapásból egy szögletet, alig valamivel a jobb kapufa mellé. Egyelőre kimondottan jól játszik a magyar csapat az Eb legnagyobb favoritja ellen. 

Origo
21:07

A valaha volt legjobb pálya

A csapatok a legmodernebb borításon lépnek pályára, amelyen a válogatott tagjainak elmondása szerint remekül lehet passzolni, illetve nem húzza le a bőrt, ha valaki elesne. 

Origo
21:05

Nagy magyar helyzet

Egy gyors kontra végén Rábl játszotta meg Dróth Zoltánt, aki középről hatalmas lövést eresztett meg, nem sokkal a kapu fölé. 

Origo
21:04

Segít a kapufa

Ahogy számítani lehetett rá, a spanyoloknál van a labda, mi fegyelmezetten védekezünk. Egyelőre tartjuk az ikszet, bár a spanyolok egy átlövéssel már megdöngették a kapufát. 

Origo
21:01

Tisztes helytállás a cél

A spanyolok ellen a tisztes helytállás a célja, az ukránok legyőzésével viszont a legjobb nyolc közé szeretne kerülni a magyar futsal-válogatott a jövő kedden kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon.

Dróth Zoltán a belgrádi Európa-bajnokságra készülő futsalválogatott edzésén

Forrás: MTI/Ujvári Sándor


Tomas Rivera Amoros, a magyar szövetségi kapitány csütörtökön az együttes sajtónyilvános edzését megelőzően beszélt terveiről, és elmondta: reméli, hogy a spanyolok elleni helytállást követően csapatának sikerül visszavágnia Ukrajnának a decemberi világbajnoki selejtezőben elszenvedett vereségért. 

"Felkészültebbek és tapasztaltabbak vagyunk, sőt két alapemberrel kiegészülve várjuk a mérkőzést" - tette hozzá a spanyol tréner.

Origo
20:59

A szerbek hengereltek

Az Európa-bajnokság nyitómeccsén Szerbia 5-1-re verte Szlovéniát. 

Origo
20:59

Nem mindegy a gólarány

Ha esetleg kikapnánk a spanyoloktól, amire sajnos komoly esély van, akkor a gólkülönbség is fontos lehet, hiszen ha a második meccsünkön döntetlent játszanánk Ukrajnával, akkor a gólkülönbség sorol majd a csoportban. 

Origo
20:56

A nagy hiányzó

Nem hátrány, hogy az ellenfélben nem léphet pályára Fernando Maciel Goncalves, közismerten Fernandao. A brazil-spanyol szupersztár jelenleg a Dinamo Moszkva centere. 

Origo
20:55

A magyar kezdő

Tóth, Klacsák, Németh, Horváth, Rábl - ez a magyar válogatott kezdőcsapata.

Origo
20:53

Sétával hangolódott a csapat

Origo
20:53

A spanyolok szinte verhetetlenek

A magyarok vasárnap délután érkeztek meg a szerb fővárosba, ahol a nyitónapon 21 órától rögtön a világranglistán éllovas spanyolokkal találkoznak, majd két nappal később, csütörtökön szintén 21 órától az ukránokkal csapnak össze. A papírforma szerint utóbbi mérkőzés dönt majd a hatszoros Eb-győztes spanyolok mögötti második, szintén továbbjutó helyről a csoportban.

Még több bejegyzés