Társoldalunk:

Hosszú, Baji és Tusup is nyert, Shane könnyes szemmel kért bocsánatot

2018.01.11. 19:47
rendezés

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai 60. alkalommal adták le szavazataikat a 2017-es év legjobb sportolóira. A Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen 14 kategóriában jutalmazták a jelölteket. Az év férfi sportolója Baji Balázs lett, az év női sportolója Hosszú Katinka, az év csapata hagyományos csapatsportokban a Győri Audi ETO KC lett. Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben a teniszezők Davis-kupa-válogatottja lett. Az év edzője-díjat Shane Tusup vihette haza, az év férfi labdarúgója Nikolics Nemanja lett, míg a nőknél Jakabfi Zsanett nyert. Az év fogyatékos férfi sportolója Osváth Richárd lett, a hölgyeknél Krajnyák Zsuzsanna nyert, míg az év fogyatékos csapata a női kerekesszékes vívóválogatott, az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője pedig Beliczay Sándor lett. Az MLSZ-életműdíját Mészöly Kálmán, míg a MOB és az MSÚSZ közös életműdíját Balczó András kapta meg.Cikkünk folyamatosan frissül.

--
19:38

Érkeznek a főszereplők

Köszöntjük kedves olvasónkat! A sportújságírók 60.alkalommal adták le szavazataikat az év legjobb sportolóira. Idén is a Nemzeti Színház ad otthont az M4 Sport - Az Év Sportolója díjátadó gálának. Kövesse velünk a történéseket.

--
19:40

Shane Tusup és Hosszú Katinka külön érkeztek

19.00 óra után nem sokkal kezdtek megérkezni a gála vendégei. A legjobban várt páros, Hosszú Katinka és Shane Tusup közül utóbbi érkezett meg elsőként, az amerikai edzőt édesanyja kísérte el.

Shane Tusup az édesanyjával érkezett

Fotó: Polyák Attila - Origo
--
19:44

A labdarúgók sem hiányozhatnak a gáláról

Már csak azért sem, mert a legjobb focistákat is díjazzák és a legszebb gólokat is.

A Mészöly-család

Fotó: Polyák Attila - Origo
--
19:46

Hosszú Katinka is családtagot, az édesapját választotta kísérőnek

A háromszoros olimpiai bajnok a legesélyesebb az év női sportolója címre.

Hosszú Katinka a vörös szőnyegen

Fotó: Polyák Attila - Origo
--
19:55

Idén először külön kategóriában a csapatok

Hagyományos csapatsportokban és egyéni sportágak csapatversenyeiben is hirdetnek győzteseket. Utóbbira esélyes a vizes-világbajnokságon bronzérmes 4x100-as gyorsváltónk is.

Kozma Dominik és párja

Fotó: Polyák Attila - Origo
--
19:59

Igazi sztárok a díjátadók között is

A sokszoros világbajnok, kajakkirálynő Kovács Katalin és Szeles Mónika is ad majd át díjat.

--
20:01

Hosszú Katinka szűkszavúan az esélyekről

„Babos Tímeával és Márton Anitával nagyon jó lesz végigizgulni a gálát, kíváncsian várom, mi lesz majd a sorrend" – mondta Hosszú Katinka az M4 Sportnak.

--
20:07

Fa Nándor is díjat fog átadni

A hírek szerint a földkerülő vitorlás neve is a díjátadóké között szerepel.

Fa Nándorék

Fotó: Polyák Attila - Origo
--
20:11

Kezdődik a gála érdemi része

Női tornászbemutató a színpadon, kezdődik a műsor.

--
20:16

A tornászok után a zenéé a főszerep

A gála zenekara játszik és Zalatnay Sarolta énekel, őt Csepregi Éva, Vincze Lilla, Keresztes Ildikó, Wolf Kati, majd Radics Gigi követte.

--
20:25

A Himnusszal folytatódik az ünnepség

A könnyűzenei bemutató után jöhetnek a kötelező elemek.

--
20:27

Berkesi Judit az est háziasszonya

Ezúttal Kovács Kokó István nélkül vezényli a gálát.

--
20:31

Érkezik a köszöntővel Szöllősi György

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke és a Nemzeti Sport főszerkesztője a színpadon.

--
20:41

A köszöntő után már jönnek a díjazottak

A főszerkesztő Szepesi Györgytől érkezett a gálára és külön köszöntötte a díjátadó Szeles Mónikát és Kovács Katalint is, valamit a prominens vezetőket, akik megtisztelték a gálát.

--
20:43

Az első díj következik

Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője-díjat Beliczay Sándor (kerekesszékes vívás) kapta. Beliczay a Schmitt Páltól kapott díjat a nemrég elhunyt Szalay Gyöngyinek ajánlotta.

Beliczay Sándor, mellette a díjátadó Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) örökös tiszteletbeli elnöke

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
--
20:48

A következő díjat az év női labdarúgója kapja

A díjat Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó adta át Jakabfi Zsanettnek, a Wolfsburg játékosának, aki nem tudott itt lenni, így Markó Edina, a női válogatott szövetségi kapitánya vette át a trófeát.

--
20:51

Az év legjobb fogyatékos csapatának díjátadója következik

Ratko Kovacic, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottség elnöke és Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgató adta át a díjat a női kerekesszékes vívóválogatottnak (Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Fóris Erika), amely megelőzte a férfi 4 x 100-as szervátültetett atlétaváltót és a padlóhoki-válogatottat. Címvédés történt ebben a kategóriában.

--
20:54

Egy kis szünet

Újabb zenés-táncos produkció a színpadon.

--
21:02

Visszatekintés az év legnagyobb magyar eseményére

Természetesen a FINA vizes-világbajnokságról van szó. Egy rövid klipet mutatnak a nézőknek.

--
21:06

Az Év gólja következik

Erre a kategóriára a nézők adhatták le a szavazataikat. A díjat Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó adta át. Joseph Paintsil nyerte, de mivel nem lehetett jelen, Orosz Pál, a Fradi vezérigazgatója vette át az elismerést. Csoszánszki Dávid strandlabdarúgót és Szoboszlai Dominikot előzte meg a ghánai játékos.

--
21:11

Az év fogyatékos női sportolóját díjazzák következőnek

A díjat Regőczy Krisztina, korábbi kiváló jégtáncos adta át Krajnyák Zsuzsannának (kerekesszékes vívó), aki a csapattal már nyert ma egy díjat. Biacsi Bernadett lett a második (atléta), Pap Bianka (úszó) pedig a harmadik a szavazáson. Krajnyák Zsuzsanna itt is megvédte címét.

--
21:18

Az Év labdarúgója-díj átadása következik

Szabó Katalin és Csisztu Zsuzsa korábbi tornászok adták át a díjat. A díjat Nikolics Nemanja (Chicago Fire) kapta, aki Gulácsi Pétert (RB Leipzig) és Davide Lanzafamét (Budapest Honvéd) előzte meg. Nikolics köszönetet mondott mindenkinek, aki segített neki a 2017-es évben, külön kiemelte a szurkolókat és nagyon boldog, hogy Amerikában is megállta a helyét.

Nikolics Nemanja és párja

Fotó: Polyák Attila - Origo
--
21:24

Újabb visszatekintő következik

Ezúttal a szintén hazai rendezésű dzsúdó-világbajnokság van terítéken.

--
21:29

Egy új kategória következik

Egy új kategóriát hoztak létre idén, az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben. Marius Vizer, a Nemzetközi Dzsúdószövetség elnöke adja át a díjat, méghozzá a tenisz Davis-kupa-válogatottnak (Balázs Attila, Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Borsos Gábor), Balázs Attila és Köves Gábor, szövetségi kapitány vette át a díjat. Nagyon szoros versenyben maradt alul a világbajnoki bronzérmes férfi 4x100-as gyorsúszóváltó (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd) és a női kajak négyes (Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta, Lucz Dóra).

--
21:31

Most éppen a jövőbe tekintünk

Hiszen Budapest rendezheti majd a 2018-as birkózó-világbajnokságot októberben.

--
21:34

Az év edzője-díj következik

A díjat Nenad Lazovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke és Kocsis Ferenc adta át Shane Tusupnak, Hosszú Katinka edzőjének. Tusup Cseh Sándort (szolnoki vízilabda) és Ambros Martínt (győri kézilabda) előzte meg.

--
21:40

Shane Tusup a színpadon

Mindenki tudja, hogy pikáns a helyzet, Katinkát is mutatták, aki mosolyogva vette tudomásul az eredményt. Shane magyarul beszélt a színpadon, papírból. Shane bocsánatot kért azoktól, akik kiálltak mellette, amikor vitatkozott, mondván, hogy ő egy amerikai bunkó.

 

"Hibáztam, sokakat megbántottam a viselkedésemmel. Tőlük elnézést kérek. Rió után azt hittem minden könnyebb lesz, de minden csak nehezebb lett. Melóztunk tovább, mert abban vagyunk a legjobbak, de a sok munka közben nem vettem észre, hogy példaképpé kellene válnom. Ami korábban belefért, az már nem fér bele. Elfáradtam, kimerültem, sokat hibáztam. A világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia. Nem tudom, mi jut majd eszembe, ha húsz év múlva ránézek erre a díjra. Az biztos, hogy Katinka remekül úszott Budapesten. Köszönöm, hogy akkor is bíztál bennem, amikor senki más. Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra."

 

Shane elcsukló hangon mondott köszönetet szüleinek és elmondta, azon fog dolgozni, hogy ne csak az eredményeiért, hanem emberként is elfogadják. 

 

Shane és Katinka szeme is könnybe lábadt a beszéd után.

Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője az év edzője díjjal

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
--
21:47

Az év fogyatékos sportolója-díj érkezik

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke adja át a díjat, Szabó István, egy vak focista segédkezett neki. Osváth Richárd (kerekesszékes vívó) lett a ygőztes, Boronkay Pétert (triatlonozó) és Velkey Ádámot (szervátültetett, atléta) előzte meg.

--
21:51

Az MLSZ életműdíja következik

A színpadra Berzi Sándor érekezett, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében. Berzi a Szőke Sziklát, azaz Mészöly Kálmánt méltatta, aki tehát életműdíjban részesült. 

 

Mészöly Kálmánt vastaps fogadta, ő pedig nagyon elérzékenyült. „Gyenge pali vagyok" – mondta könnyeivel küszködve. Megköszönte a fantasztikus fogadtatást, ilyet elmondása szerint még a búcsúmeccsén sem kapott. A maiaknak üzent, hogy jó lenne, ha világbajnokságon láthatná még a csapatot és ne a pénz, hanem a közönség szeretete motiválja őket.

Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, az MLSZ-életműdíjasa

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
--
22:01

Udvaros Dorottya és Cserhalmi György a színpadon

Cserhalmi György hosszú idő után tért vissza a színpadra.

--
22:12

Az Év női sportolója-díjat adja át Szeles Mónika

A kilencszeres Grand Slam-győztes Szeles Mónika természetesen Hosszú Katinkának adta át a díjat. Hosszú Babos Tímeát (tenisz) és Márton Anitát (atlétika) előzte meg.

 

Hosszú Katinka nagyon örült a sikernek, hiszen hatodik alkalommal nyerte el a díjat. "Életem legszebb pillanatai voltak a vizes-világbajnokságon, soha nem fogom elfelejteni." Hosszú Katinka köszönetet mondott a családjának, valamint nagypapájának és Shane Tusupnak is, aki a maximumot hozza ki belőle.

 

Hosszú Katinka Szöllősi Györgytől megkapta az Európa legjobb sportolónőjének járó díjat is.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok úszó, az év női sportolója

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
--
22:24

Az év csapata a Győri Audi ETO kézicsapata lett

A Bajnokok Ligája-győztes csapatnak Szabó Tünde, sportállamtitkár adta át a díjat, Görbicz Anita mondott beszédet. A második helyen a szolnoki vízilabdacsapat végzett, a harmadik a kosárcsapat lett.

--
22:26

Balczó András is életműdíjat kapott

A Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ közös díját a MOB elnöke, Kulcsár Krisztián és Novotny Zoltán adták át az öttusázó legendának. 

 

Balczó nagyon örült a fantasztikus fogadtatásnak, intelme az volt a sportolóknak, hogy legyenek a mostani, süllyedő világ ellentétei. 

--
22:38

A legendás Fa Nándor adja át a díjat, amit ő is kaphatna

A legjobb férfi sportolónak járó díjat adja át tehát Fa Nándor. A győztes pedig Baji Balázs, aki Szatmári Andrást és Liu Shaolin Sándort utasította maga mögé. Baji gratulált a legyőzötteknek és megköszönte a díjat, amit szüleinek, családjának, edzőinek és mindenkinek, aki segített neki, megköszönte.

--
22:43

A Margaret Island zárja az estét

Sportolók is érkeznek a színpadra. Dombi Tibor dobol, Mizsér Attila és Kovács Iván gitározik, míg Géczi Erika énekel.

--
22:50

Köszönjük a figyelmet

A gála véget ért, találkozzunk legközelebb is!

Még több bejegyzés