Vágólapra másolva!
Nagykanizsán, az 58. női sakkbajnokság hatodik fordulója után Tóth Lili és Rudolf Anna félpontos előnnyel holtversenyben vezet. Tóth Lili nyerőesélyes állásban örökös sakkot engedélyezett Papp Petrának. Rudolf Anna ötödik játszmáját nyerte meg zsinórban.  Göcző Melinda egyedül a harmadik, 24 lépésben nyert Schneider Veronika ellen. Lakos Nikoletta időzavarban nyerőesélyt rontott el Varga Klárával szemben. Megszerezte első győzelmét Pintérné Kovács Márta.

Kihagyott esélyek, durva elnézések, időzavaros hibák jellemezték a viadal hatodik játéknapját. Az éllovas Tóth Lili a szicíliai védelem Richter-Rauser változatában csatázott Papp Petrával. A 19. lépésben leadta vezérét, de bőséges ellenértéket kapott cserébe. Futópárja, e3-ra előrenyomult gyalogja megbénította a világos haderőt. Királyát kellett volna biztonságba helyezni, ehelyett siettette királyszárnyi akcióját. Papp Petra örökös sakkal megmentette a fél pontot.

Zsinórban ötödik játszmáját is megnyerte Rudolf Anna, a győzelemmel holtversenyben az első helyen várhatja a bajnokság hajráját. A katalán megnyitásban jól használta ki Erdős Boglárka hibáit, a nagyátlón védhetetlen volt támadása.

Varga Klára a kettős huszárjátékban éles változatot játszott meg Lakos Nikoletta ellen. Királya azonban középen rekedt, taktikai elnézése után reménytelen állásba került. Lakos Nikoletta válogathatott a nyerések között, de a kapkodásban remire rontotta állását.

A bajnokság legnagyobb meglepetése Schneider Veronika játéka, negyedszer kapott ki. Göcző Melinda már a 24. lépés után fogadhatta gratulációját. Kalandos partiban szerezte meg első győzelmét Pintérné Kovács Márta.

A 6. forduló eredményei:
Lakos Nikoletta (2289) - Varga Klára (2223) döntetlen (Kettős huszárjáték, 37)
Erdős Boglárka (2147) - Rudolf Anna (2344) 0 - 1 (Katalán megnyitás, 34)
Hidegh Eszter (2146) - Pintérné Kovács Márta (2139) 0 - 1 (Szicíliai védelem, 40)
Göcző Melinda (2234) - Schneider Veronika (2339) 1 - 0 (Grünfeld védelem, 24)
Papp Petra (2270) - Tóth Lili (2175) döntetlen (Szicíliai védelem, 34)

A bajnokság állása:
1-2.Tóth Lili és Rudolf Anna 5 pont
3. Göcző Melinda 4,5
4. Lakos Nikoletta 4
5. Varga Klára 2,5
6-8. Papp Petra, Hidegh Eszter és Schneider Veronika 2
9-10. Erdős Boglárka és Pintérné Kovács Márta 1,5

A 7. forduló párosítása:
Tóth Lili - Lakos Nikoletta
Schneider Veronika - Papp Petra
Pintérné Kovács Márta - Göcző Melinda
Rudolf Anna - Hidegh Eszter
Varga Klára - Erdős Boglárka