Vágólapra másolva!

Sampras döntős Miamiban<br/>

Az egykori világelső amerikai Pete Sampras háromjátszmás mérkőzésen győzött az ausztrál Lleyton Hewitt ellen az 5,72 millió dollár összdíjazású tenisztorna elődöntőjében. A 12-szeres egyéni Grand Slam-győztes versenyző a fináléban a brazil Gustavo Kuertennel mérkőzik.

Fotó: Reuters

Sampras ezúttal méltó volt önmagához
férfi egyes, elődöntő:

A zsúfolt versenynaptárra hivatkozó Nicolas Kiefer után a csípősérüléssel bajlódó Tommy Haasra sem számíthat a német Davis Kupa teniszválogatott a címvédő Ausztrália otthonában pénteken kezdődő negyeddöntőn.

- Ez a gond tovább csökkenti esélyeinket, de a legfontosabb az, hogy Tommy a lehető leggyorsabban meggyógyuljon - fogalmazott Carl-Uwe Steeb, a németek csapatfőnöke.

Kiefer és Haas távollétében valószínűleg Rainer Schüttler és David Prinosil jut szóhoz egyesben az április 7. és 9. között Adelaide-ben sorra kerülő összecsapáson.

Fotó: Reuters

Hingisnek nem az ellenfelei okoznak gondot

Az ausztrál útlevéllel rendelkező Dubravko Rajcevic már más tornákon is figyelemmel kísérte a sztár minden lépését, leveleket is küldött neki. A középkorú férfi szerdán ismét leselkedett, a rendezők ezért figyelmeztették őt, s kitiltották a versenyről. A középkorú férfi ennek ellenére egy nappal később visszatért, de ekkor már keményebben bántak vele. A rendőrség letartóztatta, s titkos követés, valamint birtokháborítás miatt eljárást indított ellene.

Hingis pénteken már rendőri felügyelet mellett gyakorolt, de nem kommentálta az esetet.

A helyi televíziónak adott interjújában Rajcevic elmondta: nem követett el semmilyen törvénysértést. "Úgy gondolom, hogy Martina rengeteg pozitív energiát kapott tőlem. Nagyon jól ismer."

(MTI)