Vágólapra másolva!
A szerb Novak Djokovic és az argentin Guillermo Canas játssza a döntőt a 6,9 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna férfi versenyében.

A 19 éves Djokovicnak mindössze 1 óra 2 percre volt szüksége ahhoz, hogy a nála csupán egy héttel idősebb brit Andy Murray ellenében biztosítsa a helyét a fináléban a Mestersorozat második állomásán. A játék minden elemében jobb volt riválisánál, aki a találkozót követően nem is keresett mentségeket, csupán annyit mondott: mindent elrontott.

Djokovic következő ellenfele, Canas, aki a nyolcaddöntőben a világelső svájci Roger Federert búcsúztatta, az elődöntőben Ivan Ljubicicnél bizonyult jobbnak. A horvát kiválóság meglepően nyilatkozott a 15 hónapos doppingeltiltás után szeptemberben visszatért legyőzőjéről: "Az utóbbi hónapokban Canast többször is szabadkártyával segítették a tornarendezők főtáblára, amit egyáltalán nem helyeslek. Ezek az emberek becsapják a többieket, és nem kéne támogatni őket a visszatérésben. Olyan, mintha egy frissen szabadult bűnözőnek valaki fegyvert nyomna a kezébe."

Eredmények, férfiak (3,45 millió dollár), elődöntő:
Djokovic (szerb, 10.) - Murray (brit, 12.) 6:1, 6:0
Canas (argentin) - Ljubicic (horvát, 7.) 7:5, 6:2