Vágólapra másolva!
Hat nemzet sportolói mutatták be kivételes tudásukat hétfőn este a Syma Sport- és Rendezvényközpontban: sztárok, kicsik és nagyok, kezdődők és veteránok, valamint a kerekesszékes teniszezés legjobb magyar képviselői is ott voltak a II. KENÓ Nemzetközi Teniszgálán. Az est fénypontja Szávay Ágnes és Ana Ivanovic mérkőzése volt, amelyen a magyar versenyző diadalmaskodott.

Este közel telt házzal, pazar teniszbemutatóval és hatalmas közönségsikerrel kezdődött meg a teniszgála, amelynek első felvonásában a spanyol Tommy Robredo legyőzte a horvát Ivan Ljubicicet.

A műsor fiatal magyar játékosok bemutatójával kezdődött, majd Farkas László és Prohászka Csaba, a hazai kerekesszékes tenisz két kiválósága ejtette ámulatba a publikumot.

Ezt követően a világranglistán tizedik Robredo és a rangsorban 18. Ljubicic következett. Egyórás meccset vívtak, ami azt jelentette, hogy az a játékos nyeri az összecsapást, aki hatvan perc elteltével jobban áll. Az ütközet a spanyol "matador" javára dőlt el, aki két alkalommal is - mindjárt az elején és a végén is - elnyerte ellenfele adogatását. Látszott, igazán egyikük sem vette túlságosan komolyan a mérkőzést, többször csak "játszogattak", ám olykor megvillantak, amiből kitűnt, nem véletlenül tartoznak a világelitbe. A számszerű eredmény pedig 10:8 volt Robredo javára.

Ezután az iráni Mansour Bahrami, a teniszvilág nagy nevettetője, oldalán a közelmúlt magyar kiválóságával, Noszály Sándorral vette fel a küzdelmet a Henri Leconte, Sávolt Attila duóval. Leconte szintén a nagy mókamesterek közé tartozik, ha humorról van szó, nem megy a szomszédba. A meccs egyszettes volt, de komolyságról egy pillanatig sem volt szó.

A bemutató után Szávay Ágnes, a világranglistán 19. magyar játékos váratlan vendéget kapott: teniszpartnere az idén a 125 kcm-es gyorsaságimotorosok között világbajnok Talmácsi Gábor volt, aki egy majd' akkora ütővel próbálta visszaadogatni a labdákat, mint ő maga. Látszott, azért Talmácsinak az aszfaltcsíkon, motoron jobban megy. Aztán változott a kép: a népszerű Talma egy minimotoron körbevitte a pályán a 19 esztendős magyar tenisztehetséget, s óriási tapsot kaptak.

Az est fénypontja a Szávay Ágnes-Ana Ivanovic összecsapás volt - a világranglistán 19. magyar tehetség a rangsorban negyedik szerb játékossal mérte össze tudását. Még a meccs előtt nyilatkoztak a főszereplők.

"Már nagyon régen ismerjük egymást, sokat edzettünk együtt és szerintem Ági nagyon szép jövő előtt áll" - mondta a teniszvilág egyik legszebb játékosának tartott Ivanovic Szávayról, aki hasonló bókokkal válaszolt riválisának, majd elmondta, hogy az ünnepek rövidek lesznek számára, mert karácsony után azonnal elutazik Ausztráliába.

A jövő évi célkitűzéseiről szólva azt mondta, hogy szeretne az első húsz között maradni, és bekerülni a legjobb 16 közé. Ivanovic ezzel kapcsolatban csak ennyit szólt: "Az első szeretnék lenni!"

A Szávay-Ivanovic összecsapás már "igazi" teniszt hozott, látszott, hogy mindketten beleadtak apait-anyait. A nyitó szettben, amely egészen magas színvonalú játékot hozott egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos. A világranglistán 19. magyar teniszező ezt követően biztosan hozta a saját szerváját (5:4), és remek tenisszel elvette a rangsorban 4. riválisáét, s ezzel előnyhöz jutott (6:4).

Forrás: MTI

Szávay a gálameccsen is bizonyított

A folyatásban Ivanovic brékelt (1:3), majd előnyét végig megtartva szintén 6:4-re nyerte a második játszmát, és ezzel kiegyenlített.

Az előzetes megállapodás szerint rövidítés döntötte el a mérkőzés sorsát, Szávay két meccslabdához is jutott (6-4), az elsőt még hárította Ivanovic, ám a másodikkal - egy remek lecsapással már nem tudott mit kezdeni.

Az esemény végén a magyar és a szerb szövetség ünnepélyes keretek között hosszútávú együttműködési szerződést írt alá.

Eredmény:
Szávay Ágnes - Ana Ivanovic (szerb) 6:4, 4:6, 7-6 - rövidítéssel