Vágólapra másolva!
Czink Melinda nem jutott be a 220 ezer euró összdíjazású, birminghami füvespályás női tenisztorna elődöntőjébe, miután két játszmában, 1 óra 17 perc alatt kikapott az indiai Sania Mirzától, majd az egyes után párosban is elbúcsúzott a versenytől. 

Az egyes negyeddöntőben Czink rengeteget hibázott az első szettben, 1:1 után úgy lett 28 perc alatt 6:1, hogy közben kétszer elvesztette saját adogatójátékát. A folytatásban a magyar játékos vette el ellenfele szerváját, de Mirza gyorsan brékelt, és ezt tette 4:4-nél is. Csakhogy Czink nem adta fel, 5:5-re egyenlített, aztán jött a rövidítés, amelyben a rivális volt jobb.

A magyar teniszező este párosban is kiesett, a dél-afrikai Natalie Grandinnal az oldalán döntő rövidítésben maradt alul a negyeddöntőben a világelső Cara Black, Liezel Huber zimbabwei, amerikai kettőssel szemben. A WTA honlapja alapján az első játszmát 31 perc alatt nyerte meg az első helyen kiemelt Black, Huber duó, a másodikat pedig 37 alatt hozták Czinkék. A rövidítésben aztán igazolódott a papírforma, a zimbabwei, amerikai páros gyorsan elhúzott, s 1-6 után már nem volt visszaút.

egyes, negyeddöntő:
Mirza (indiai) - CZINK (16.) 6:1, 7:6 (7-4)
Li (Li, kínai, 4.) - Vögele (svájci) 6:3, 7:6 (7-3)
Rybarikova (szlovák, 13.) - U. Radwanska (lengyel) 6:3, 6:3
Sarapova (orosz) - Wickmayer (belga) 6:1, 2:6, 6:3

páros, negyeddöntő:
C. Black, Huber (zimbabwei, amerikai, 1.) - Czink, Grandin (magyar, dél-afrikai) 6:4, 4:6, 10-5 - döntő rövidítés