Vágólapra másolva!
Győzelemmel tért vissza a versenyszerű teniszezéshez Justine Henin: a korábbi belga világelső erős ellenfélen, a második helyen kiemelt orosz Nagyja Petrován jutott túl két szettben a  brisbane-i tenisztorna 220 ezer dollár összdíjazású női versenyének első fordulójában.

A hét Grand Slam-viadalon diadalmaskodó Henin szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy ismét versenyezni fog, miután tavalyelőtt májusban világelsőként felhagyott az élsporttal.

Októberben tette közzé, hogy szabadkártyát kapott a brisbane-i torna szervezőitől, illetve a 18-án rajtoló ausztrál nyílt bajnokság házigazdáitól.

A 41-szeres tornagyőztes olimpiai bajnok azok után döntött az újrakezdésről, hogy honfitársa, a szülés után visszatért Kim Clijsters tavaly megnyerte a US Opent, holott előtte csak két felvezető viadalon szerepelt.

eredmények, 1. forduló:
Henin (belga) - Petrova (orosz, 2.) 7:5, 7:5
Ivanovic (szerb, 3.) - Dokic (ausztrál) 7:5, 1:6, 6:3
Pavljucsenkova (orosz) - Klejbanova (orosz, 5.) 6:4, 2:6, 6:2
Safarova (cseh) - Grönefeld (német) 6:7 (5-7), 6:4, 6:1
Karatancseva (kazah) - Dellacqua (ausztrál) 6:2, 0:6, 7:6 (7-1)
Bacsinszky (svájci) - Kudrjavcova (orosz) 6:4, 7:6 (7-3)
Vinci (olasz) - Errani (olasz) 6:4, 2:6, 6:2

A viadalon két magyar indul. Czink Melinda vasárnap legyőzte a cseh Lucie Hradeckát, és a következő körben a szintén cseh Barbora Zahlavova Strycovával mérkőzik, Szávay Ágnes pedig a kínai Peng Su-ajjal játszik hétfőn.

Henin Brisbane-ben tért visszahttp://heyholetsgo.hu/cikk/most/518-brisbane===henin-clijsters-es-a-magyarok