Vágólapra másolva!
Rafael Nadal tovább menetel a miami tenisztornán, a szerdai negyeddöntőben Jo-Wilfried Tsongát győzte le két sima szettben. Az elődöntőben Andy Roddick vár a spanyol klasszisra.

Rafa Nadal önbizalma igencsak kezd visszatérni: az év második Mestertornáján negyedik kiemelt játékos a világranglistán tizedik Jo-Wilfried Tsongát búcsúztatta. Sokat elárul a korábbi világelső ismét energiától duzzadó játékáról, hogy ellenfele mind a nyolc breaklabdáját hárította, míg az adogatását öt esélyből négyszer elvette.

Hasonlóan árulkodó Nadal testbeszéde is: nyoma sem maradt a sérülése utáni bizonytalanságnak és óvatosságnak, és visszatértek a Vamos! kiáltások. Ha így folytatja, 11 hónap után ismét tornát nyerhet a Miamiban negyedik kiemelt spanyol.

A másik szerdai negyeddöntőben Andy Roddick már 21. mérkőzését nyerte idén, s egy tornagyőzelem és egy döntő után immár Miamiban is elődöntős. A ranglistán nyolcadik amerikai biztosan hozta adogatójátékait, Nicolas Almagro szerváit viszont hétből háromszor elvette, miközben csak tíz nem kikényszerített hibát vétett.

Az elődöntőben Nadal és Roddick egymással meccsel majd. "Nagyon jó versenyző, nyertes típus. A legjobb teniszemre lesz szükség ellene" - mondta Roddickról Nadal.

Nadal 5-1-re alakítja Tsonga elleni mérlegét

Miami, férfiak, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 4.) - Tsonga (francia) 6:3, 6:2
Roddick (amerikai, 6.) - Almagro (spanyol) 6:3, 6:3