Vágólapra másolva!
A tavalyi Roland Garros után idén is döntőt játszik Párizsban Robin Söderling. A svéd ötszettes meccsen verte Tomas Berdychet, a fináléban pedig Rafael Nadallal találkozhat. A nőknél a Williams testvérek egyesbeli kudarcért a párostorna megnyerésével kárpótolták magukat.

Megismételte tavalyi remeklését a Roland Garroson Robin Söderling. A negyeddöntőben a világelső Roger Federert búcsúztató svéd - aki tavaly a salakkirály Rafael Nadalt is legyőzte a Garroson - ezúttal 3 óra 27 perces csatában, 2-1-es szetthátrányból fordítva nyerte meg az elődöntőt.

Az ötödik helyen kiemelt Söderling vasárnap Nadallal játszhat. A salakmenő spanyol két sima és egy tie-breakbe torkolló szettben verte el Jürgen Melzert. Nadal 5:4-nél a meccsért adogathatott, de semmire bukta el a szerváit - a mallorcai annyira rosszul játszott ekkor, hogy saját magán is csak nevetni tudott. A rövidítés szintén szorosan alakult, de az utolsó pontoknál Melzer hibázott, így Nadal visszavághat Söderlingnek a tavalyi negyeddöntős vereségért.

Söderling és Nadal eddig öt alkalommal játszott egymással, Nadal vezet 3-2-re. Tavaly háromszor mérkőztek, ezek közül az elsőt Rómában a spanyol nyerte, majd következett Söderling párizsi diadala, és a hórihorgas svéd a londoni évzáró Mesterek-kupáján is felülmúlta mallorcai riválisát.

Női párosban Venus és Serena Williams nagyon simán győzte le cseh, szlovén ellenfelét. Az amerikai testvérpár ezzel sorozatban negyedik GS-győzelmét aratta együtt, így a tenisztörténelem harmadik duójaként csinálták meg a négyes GS-sorozatot - korábban csak a Martina Navratilova, Pam Shriver (1983-84) és a Gigi Fernandez, Natasa Zvereva (1992-93) duó volt képes erre.

Williamsék hétfőtől átveszik a vezetést a párosok új világranglistáján is. Serena Williams a hatodik női játékos, aki egyidejűleg vezeti az egyes és a páros rangsort.

Roland Garros, férfi egyes, elődöntő:
Söderling (svéd, 5.) - Berdych (cseh, 15.) 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3
Nadal (spanyol, 3.) - Melzer (osztrák, 22.) 6:2, 6:3, 7:6 (8-6)

később:
Nadal (spanyol, 2.) - Melzer (osztrák, 22.)

női páros, döntő:
S. Williams, V. Williams (amerikai, 1.) - Peschke, Srebotnik (cseh, szlovén, 12.) 6:2, 6:3