Vágólapra másolva!
Tizenkilenc hónap után aratott ismét tornagyőzelmet vasárnap az ausztriai Linzben a szerb női tenisz kiválósága; Ana Ivanovicot az sem állította meg, hogy a legjobb 16 között egy játékot elvettek tőle, engedély nélküli WC-szünet miatt. Mint később bevallotta, a mérkőzés előtt megivott joghurt miatt kellett kimennie.

Az eset csütörtökön történt, a világranglistán 58. cseh Barbora Zahlavova Strycova elleni mérkőzés elején. Ivanovic 1:0-ra vezetett, amikor engedélyt kért a vezető bírótól, hogy kimehessen a mosdóba. Mint utóbb elmesélte, a játékvezető először nem akarta kiengedni, mondván, a Strycovánál van az adogatás joga, mire a szerb teniszező közölte, hogy márpedig muszáj. A bíró a volt világelső szerint erre beleegyezett a szünetbe. Ivanovic éppen ezért meglepve látta, amikor visszament a pályára, hogy időtúllépés miatt büntetőpontokkal sújtották, és már 1:1 az állás.

A korábbi világelső - aki jelenleg a ranglista 29. helyezettje - a közjáték ellenére is könnyedén, 6:3, 6:2-re győzött, és egy tapasztalattal is gazdagabb lett. Ahogy azt később ő maga megfogalmazta: "Soha ne igyál joghurtot meccs előtt!".