Vágólapra másolva!
Nagy csatában, látványos labdameneteket követően a rövidített döntő, harmadik szettben a svéd Mats Wilander győzött a cseh-amerikai Ivan Lendl ellen a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Tennis Classicson.

A látványos összecsapások előtt az ifjú tehetségek találkoztak a tapasztaltabb korosztállyal: az idei US Openen a juniorok között bajnok Fucsovics Márton és a világranglistán 37. Szávay Ágnes játszott párosmeccset a Temesvári Andrea, Mansour Bahrami duóval. Minden idők egyik legjobb magyar női játékosa és a tenisz-zsonglőr Bahrami ezúttal nem tudott mit kezdeni az ifjakkal, akik 4:3-nál brékeltek, majd simán megnyerték az egy szettes összecsapását (6:3).

Ezt követően lépett pályára Mats Wilander és Ivan Lendl. Az első szettet Wilander 6:4-re nyerte, a második játszmában Lendl ugyanilyen arányban győzött. következett a tie-break, amely rendhagyó módon tíz nyert pontig zajlott. Ebben Wilander végig irányítva 10:5-re diadalmaskodott.

A két klasszis aktív pályafutása során összesen 22 meccset játszott egymással ATP-tornán és a cseh-amerikai vezet 15-7-re. Grand Slam-döntőben öt alkalommal mérkőztek, ám ebben az összevetésben a svéd volt a jobb (3-2).

Forrás: MTI

"Nagyon élvezem a teniszt, amióta visszatértem, egyre jobban megy a játék, legközelebb majd legyőzöm Matsot" - jegyezte meg Lendl, aki elmondta, bár éveket kihagyott, saját jellegzetes stílusát nem feledte.

"Kommentátorként jobban megy az utóbbi időben, nem mondom, elég sokat hibáztam. De élvezem a teniszt, naponta futok, nincs rajtam súlyfelesleg sem" - árulta el Wilander. A svéd klasszis elmondta, legközelebb egy hét múlva Ostravában lép pályára, ahol Lendl mellett a svéd legenda, björn Borg, illetve Miroslav Mecir vagy Karel Novacek lesz az ellenfele.

Forrás: MTI

A legendák csatája után a jelen bajnokai következtek és - talán nem véletlenül - Berdych és Söderling is csak a rövidítésben tudta eldönteni az összecsapás sorsát. Az első játszmát a cseh (7:6) a másodikat pedig a svéd (6:4) nyerte meg. A döntő rövidítésben aztán Berdych volt a jobb (10-8).

"A jövő héten Valenciában játszom és szeretnék jó eredményt elérni" - mondta Söderling, aki már biztos résztvevője a november 21-én rajtoló londoni Mesterek Kupájának.

"Én Bázelben és Párizsban lépek pályára és nagyon bízom abban, hogy sikeres leszek, ugyanis csak így juthatok el a londoni évzáró versenyre" - fogalmazott Berdych.