Vágólapra másolva!
Kedden játszik először az idei wimbledoni tenisztornán Serena Williams. A női címvédő közel egy év szünet után Londonban tért vissza, ahol még mindig beszédtémát ad a korábbi súlyos sérülése. Az amerikai azt mondja, egy müncheni étteremben sérült meg, de az ügynek számos homályos részlete van.

Serena Williams 2009-ben több mint 6,5 millió dollárt keresett a tenisszel, ami rekord a női mezőnyben. A tavalyi wimbledoni bajnok azóta egy évet kihagyott egy csúnya sérülés miatt: állítólag egy müncheni étteremben belelépett egy összetört üvegbe, mindkét lába megsérült, aminek következtében később a tüdejében vérrög keletkezett.

Az amerikai teniszező lábát összesen 18 öltéssel varrták össze, az egyik lábujját pedig nem tudja mozgatni egy elszakadt ín miatt.

Bár az egyik legnagyobb teniszezőnek közel egy évet ki kellett hagynia, soha senki nem azonosította az éttermet, ahol a baleset történt. Még furcsább az ügy, ha figyelembe vesszük: a Bild nevű bulvárlap, amely a hírességekkel történteket árgus szemmel figyeli, éppen Münchenben készül. Bár az újság munkatársai minden követ megmozgattak, senkit sem találtak a városban, aki hallott volna az esetről.

Az állítólagos baleset másnapján Williams meccset játszott Kim Clijstersszel, öt nappal később pedig magas sarkú cipőben fotózták le, a lábfején vastag sminkkel. A számos felmerülő kérdés miatt a játékos is úgy érezte, meg kell szólalnia: "Szerencsétlen dolog, hogy meg kellett műteni, de ez az igazság, nem hazudok, és nem hallgatok el semmit" - mondta Williams az USA Today-nek.