Vágólapra másolva!
A britek első számú teniszezője, Andy Murray nevetségesnek tartja a versenynaptárt, mivel az előírás szerint túl sok viadalon kell szerepelni, amelyek kihagyása esetén világranglistás pontszámok és helyezések kerülnek veszélybe.

A magyarok elleni Davis-kupa-találkozó után a világranglista negyedik helyezettje jelezte, míg korábban elég volt 13, most már 18 tornán kell indulni évente, és mellette ott vannak a Dk-találkozók is.

"A Grand Slameken és a Mesterek Tornája-sorozatban a világ legjobbjaival találkozunk. Néha jó érzés olyan tornákra is elmenni, ahol nem kell kizsigerelni magad minden egyes meccsen. Ezeken lehet a győzelmekkel önbizalmat szerezni, és talán még tornát is nyerni" - jegyezte meg Murray, hozzátéve, hogy szerinte a naptár nagyon zsúfolt, és meg kell változtatni.

A szigetországi teniszező amint hazatért a US Openről, egy nap pihenő után utazott Glasgow-ba a Dk-találkozóra, majd repül Ázsiába.

Murray annak ellenére sem pihent vasárnap, hogy a Balázs György ellen 7:6 (7-3), 6:3-ra megnyert találkozónak már nem volt tétje. A közönség nagyon hálás volt azért, hogy még egy egyest vállalt a hétvégén.

A 2012-es, londoni nyári olimpiával kapcsolatban elmondta, szeretné úgy összeállítani a jövő évi programját, hogy az ötkarikás játékokra pihenten érkezzen, és bízik benne, hogy hazai közönség előtt jó eredményt ér el.