Vágólapra másolva!
Elsősorban a tömegbázis növelése a célja az elkövetkezendő négy évben a Magyar Tenisz Szövetségnek (MTSZ), Szűcs Lajos szerint ez plusz forrásokat generál majd a szervezet számára.

Az MTSZ elnöke azt mondta, már olvasható a szövetség honlapján a "Merre tovább MTSZ? A stratégiai irányok és célkitűzések (2013-2016)" című anyag, amelynek megvalósítása az új elnökség feladata lesz. A tisztújításra szombaton kerül sor, Szűcs Lajos mellett Erdélyi Péter az elnökjelölt.

Szűcs Lajos kiemelte: azért közelítik meg a fejlesztést a szabadidősport felől, mert a tenisz világszerte az egyik legnézettebb, legtöbb embert megmozgató sportág.

"Az elnökség által kidolgozott fejlesztési koncepcióban több intézkedést is megfogalmaztunk a tömegbázis növelése érdekében" - fogalmazott Szűcs Lajos. "Az utánpótlás-nevelés például a szabadidő- és a versenysport szempontjából is fontos, ennek megfelelően külföldi mintára a 'play and stay" mozgalmat, az iskolai teniszt szeretnénk tovább erősíteni. Emellett a klubokban kártyarendszert vezetnénk be, természetesen úgy, hogy a kártyatulajdonosok plusz szolgáltatást is kapjanak a sportolás mellé."

Az MTSZ elnöke hozzátette, utóbbi szisztémánál úgy számolnak, egy év alatt 35-50 ezer tagja lehet a klubokban bevezetett kártyarendszereknek, s ez a szám várhatóan folyamatosan nő majd.

"Az edzők továbbképzése szintén kiemelt feladat a koncepcióban" - mondta Szűcs Lajos. "Ennek érdekében Győrrel, Székesfehérvárral, Kecskeméttel, Péccsel és Szegeddel stratégiai együttműködési megállapodást kötünk vagy már kötöttünk sportlétesítmények használatáról. Budapesten a Nemzeti Vagyonkezelővel és a Nemzeti Sportközpontokkal megtörtént egyeztetést követően a Folyondár utcai teniszcentrum kerül be a programunkba."

Az MTSZ elnöke azt is elmondta, hogy a négyéves koncepcióban marketing és sportfinanszírozási szempontok alapján is dolgoztak ki intézkedéseket.

"Szükségesnek tartjuk, hogy az MTSZ a teljes magyar tenisztársadalom számára összetartó erőt képviseljen" - jelentette ki Szűcs Lajos. "Ez a kohéziós erő összefogja a klubokat, az amatőröket, a társasági teniszezőket, egyszóval mindenkit, aki ezt a játékot űzi. Ha minden az elképzelésünk szerint halad, akkor 2015-re már egy ilyen, operatívan működő szervezetet láthatunk."