Vágólapra másolva!
Ideges hangulatban hagyta el Izraelt a lengyel nőitenisz-válogatott, miután játékosait katolikus kurvának nevezték a helyi szurkolók az eilati Fed-kupa-találkozón. A mérkőzés utáni sajtótájékoztató másfél percig sem tartott a rendkívül fagyos légkörben.

Alig több mint egy percig tartott a lengyel Fed-kupa-válogatott sajtótájékoztatója az Izrael ellen aratott idegenbeli győzelem után. A lengyel Gwizdek24 szerint a játéknap közben a hazai drukkerek durván sértegették a lengyel csapatot, melynek játékosait többek között katolikus kurvának nevezték. A lengyelek ezek után eleget tettek kötelezettségüknek, vállalták a meccs utáni sajtótájékoztatót, de abban nem volt sok köszönet. Az újságírók először két kérdést tettek fel a mérkőzésre vonatkozóan, a láthatóan ingerült Agnieszka Radwanska mindkettőre a lehető legrövidebb, semmitmondó választ adta (Örülök, hogy nyertünk; Csak a játékomra koncentráltam).

http://www.youtube.com/embed/bq4lS6OcCBQ


A harmadik kérdésből lett az utolsó. Egy újságíró emlékeztette a lengyeleket, hogy két évvel ezelőtt is hasonló körülmények közt játszottak Izraelben, majd megkérdezte Radwanskát, hogyan érzi magát most. "Tökéletes nap volt" - mondta szarkasztikusan a játékos, majd mindenki belátta, hogy jobb véget vetni a kínos beszélgetésnek.

Az ugyancsak az asztalnál ülő Urszula Radwanska és Tomasz Wiktorowski szövetségi kapitány egyetlen szót sem szólt egész idő alatt.

A találkozót 2-1-re Lengyelország nyerte. Az Israel Tennis Results nevű - függetlenségét hangsúlyozó - blogoldal ugyanakkor a kommentelők kérdéseire azt írta: "Az elejétől a végéig ott voltunk a meccsen, és bár a nézők valóban erősen támogatták a hazai csapatot, a szurkolás nem tért el a Fed- vagy Davis-kupa-meccsek normájától. Sokan felállva tapsoltak a lengyel játékosok egy-egy szebb pontja után."

Az oldal egy rövid videót is feltöltött, amelyen Agnieszka Radwanska autogramokat osztogat a drukkereknek.

http://www.youtube.com/embed/VFuNPu0nP68