Vágólapra másolva!
Borsos Gábor Radu Albottal, Fucsovics Márton pedig Andrei Ciumackal mérkőzik a pénteki nyitónapon a Magyarország-Moldova tenisz Davis-kupa-mérkőzésen, a győri Egyetemi Csarnokban.

Az euro-afrikai zóna II-es csoportjában rendezendő párharc sorsolását csütörtökön készítették el a Győri Városházán.

Pénteken 14 órakor kezdődik a játék, a szombati párosmeccset pedig 13 órától láthatják a nézők: a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele az Albot, Ciumac kettős lesz. Vasárnap 11 órától előbb Fucsovics Albottal, majd Borsos Ciumac-kal méri össze tudását.

A szabályok értelmében a kapitányok a szombati és vasárnapi összecsapások játékosait megváltoztathatják.

Az egyik legsportosabb magyar város

A sorsoláson Győr alpolgármestere, Radnóti Ákos elmondta, hogy a megyeszékhely 2009 után második alkalommal ad otthont Davis-kupa-mérkőzésnek. Úgy fogalmazott: Győr az ország egyik legsportosabb városa és reméli, hogy a mostani eseménnyel is népszerűsíteni tudják a sportágat. Utalt a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is, amelyre új teniszpályákat építenek.

Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára győzelemre számít, mert szerinte a győri kemény pálya a magyaroknak kedvez.

A Kuhárszky Zoltán irányította hazai csapatot Fucsovics, Borsos és Gödry mellett Filipenko Viktor alkotja. A vendégeknél Iurie Gorban válogatottjában Albot és Ciumac mellett Maxim Bulat és Andrei Golban kapott helyet.