Gyermeket vár Murray edzője

Amélie Mauresmo, Andy Murray, tenisz
UNITED STATES, New York : NEW YORK, NY - AUGUST 26: Andy Murray of Great Britain and his coach Amelie Mauresmo practice on Day Two of the 2014 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 26, 2014 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Julian Finney/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A párosban kilenc Grand Slam-tornát nyert, egykori világranglista-4. Jonas Björkman teljes munkaidőben átveheti Andy Murray edzésmunkájának irányítását, miután a brit teniszező eddigi edzője, Amélie Mauresmo gyermeket vár.

Augusztusban megszületik Amélie Mauresmo első gyermeke, így a francia Fed-kupa-válogatott szövetségi kapitánya nem dolgozhat tovább Andy Murrayvel. A kétszeres Grand Slam-győztes, olimpiai ezüstérmes teniszező tíz hónapja dolgozik a brit játékossal, de az idei Australian Open után váratlan bejelentést tett.

"Amélie felhívott, és azt mondta, szeretne valami személyeset mondani nekem. Arra gondoltam, lehet, hogy terhes? Ausztráliában nem jött le soha vacsorázni, ugyan lejött a tornaterembe, de sohasem edzett. Ezért amikor közölte, hogy gyermeket vár, csak kicsit lepődtem meg" - mesélte Murray.

Murray ismét új edzővel készülhet Forrás: Julian Finney/Getty Images/AFP

A világranglista harmadik helyén álló brit edzői csapatából így Jonas Björkman lép előre, várhatóan ő irányítja majd a wimbledoni és a US Open-felkészülést is. A svéd teniszezőnek lehet tapasztalata a két tornán, hiszen pályafutása során ezeken érte el a legjobb eredményeket: előbbin 2006-ban, utóbbi 1997-ben volt elődöntős.

"Ha minden jól megy, akkor a US Open végéig így dolgozunk, aztán majd meglátjuk, mi lesz a továbbiakban. Amélie esetében biztosan megváltoznak majd a prioritások, nem tudhatjuk előre, hogyan tervez a gyermek megszületése után" - tette hozzá.

Esküvője óta először lép pályára a brit, aki Münchenben próbál szerencsét. Azt mondta, a házasságban egyelőre két dolog zavarja: egyrészt gyakran még mindig csak barátnőként mutatja be feleségét, másrészt jegygyűrűvel a kezén nem tud teniszezni.

"Amikor teniszezem, leveszem a gyűrűt, mert hólyagot tör a kezemre" - panaszkodott.