Djokovic: Most vagyok a csúcson

Novak Djokovic, tenisz, Roland Garros
FRANCE, Paris : Serbian player Novak Djokovic takes part in a practice session two days before the first round of the Roland Garros 2015 French Open Tennis championships, on May 22, 2015 in Paris. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
Magabiztosan vág neki a francia nyílt teniszbajnokságnak Novak Djokovic, a szerbek nyolcszoros Grand Slam-győztes klasszisa egyedül a Ronald Garroson nem tudott még nyerni, de reméli, idén összejön a bravúr. Roger Federer mindenesetre bekezdett és az első fordulóban három sima játszmában verte kolumbiai ellenfelét.

Novak Djokovic úgy érzi, hogy 28 éves korára teniszkarrierje csúcsára érkezett, és már csak egy meghódítandó csúcs áll előtte, a francia nyílt teniszbajnokság trófeájának megszerzése.

A szerb világelső ugyanis eddig nyolcszor nyert Grand Slam-tornát (ötször Melbourne-ben, kétszer Wimbledonban és egyszer a US Openen), de a Roland Garroson csak a döntőig jutott 2012-ben és 2014-ben, ott Rafael Nadallal nem bírt.

"Valószínűleg a csúcsponton vagyok, most az a feladat, hogy szinten tartsam magam, ameddig csak lehet. Azt hiszem, sokat fejlődtem, beértem, jobban tudom kontrollálni magam, és könnyebben megtalálom a kiutat a nehéz helyzetekben. Sokkal jobb vagyok most, mint néhány évvel ezelőtt" - idézte Djokovicot a szerb Sportske novosti.

Novak Djokovic nagyon készül Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A világelső idén hat tornán jutott döntőbe, és csak Dubajban szenvedett vereséget, megnyerte viszont az Australian Opent, az Indian Wells-i, a miami, a monte-carlói és a római viadalt.

Djokovic az első fordulóban a finn Jarkko Nieminen ellen kezd, a nagy rivális Roger Federer már előrébb tart, a második helyen kiemelt svájci ugyanis hozta első meccsét a kolumbiai Alejandro Falla ellen

A nőknél a harmadikként rangsorolt román Simona Halep az orosz Jevgenyija Rogyinával mérkőzött vasárnap délután, és a vártnál nehezebben, igaz, így is két játszmában diadalmaskodott.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfiak:
Federer (svájci, 2.) - Falla (kolumbiai) 6:3, 6:3, 6:4
Wawrinka (svájci, 8.) - Ilhan (török) 6:3, 6:2, 6:3
Bautista (spanyol, 19.) - Mayer (német) 6:3, 6:1, 6:3
Kohlschreiber (német, 22.) - Szoeda (japán) 6:1, 6:0, 6:2
Bagdatisz (ciprusi) - Karlovic (horvát, 25.) 7:6 (7-5), 6:4, 6:4
Dzumhur (boszniai) - Juzsnij (orosz) 6:2, 6:1-nél Juzsnij feladta
Rosol (cseh) - Ymer (svéd) 6:2, 7:6 (9-7), 6:3

nők:
Halep (román, 3.) - Rogyina (orosz) 7:5, 6:4
Makarova (orosz, 9.) - Chirico (amerikai) 6:4, 6:2
Muguruza (spanyol, 21.) - Martic (horvát) 6:2, 7:5
Giorgi (olasz) - Maria (német) 7:5, 6:3
Lucic-Baroni (horvát) - Davis (amerikai) 6:3, 3:6, 6:3
Pereira (brazil) - Ferro (francia) 6:3, 6:2
Jovanovski (szerb) - Curenko (ukrán) 1:6, 6:1, 6:0