Nadalék nem riadnak vissza a botránytól

Rafael Nadal, tenisz
UNITED KINGDOM, Wimbledon : Spain's player Rafael Nadal reacts during a training on the eve of the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on June 19, 2011. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Egy Rafael Nadal és David Ferrer vezette csoport nyílt levélben bírálta a Spanyol Tenisz Szövetséget annak kétséges döntései és gazdálkodása miatt.

A spanyol teniszélet 44 prominens tagja által aláírt állásfoglalás szerint Jose Luis Escanuela elnök kaotikusan és ellenségeskedően vezeti a szövetséget, és arra kérik az illetékes hatóságokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a helyzet normalizálása érdekében.

Nadalék szembe mennek a szövetséggel Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az ügy egyik előzménye, hogy a szeptemberben kinevezett első női Davis Kupa-kapitány, Gala Leon az őt ért támadások miatt felajánlotta lemondását, ám a szövetség elutasította azt. Korábban Nadal is kétkedve fogadta a Carlos Moyát váltó Leon DK-szerepvállalását.

- közölte Wimbledonban a 14-szeres Grand Slam-győztes Nadal.

A spanyol nemzeti sporttanács - amely ugyancsak megkérdőjelezte Leon kinevezését - közben bejelentette, nyomozást rendelt el annak a kiderítésére, hogy hová került a szövetségtől állítólag utánpótlás-nevelésre fordított 700 ezer euró. A sportért felelős fegyelmi bizottság múlt héten egy hónapra felfüggesztette állásából az elnököt, aki nem akart együttműködni a szövetség pénzügyi átvilágításában.