Djokovic 0-2-ről fordított Wimbledonban

Novak Djokovic, tenisz
UNITED KINGDOM, Wimbledon : Serbian player Novak Djokovic returns a ball to Czech player Tomas Berdych during the men's semi-final match in the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on on July 2, 2010. AFP PHOTO / IAN KINGTON
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic kétszettes hátrányról fordítva győzte le a 14. helyen kiemelt Kevin Andersont a wimbledoni nyílt teniszbajnokság hétfőn elkezdett és kedden befejezett nyolcaddöntős mérkőzésén.

Eredmények, férfiak, nyolcaddöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Anderson (dél-afrikai, 14.) 6:7 (6-8), 6:7 (6-8), 6:1, 6:4, 7:5

Az első két játszmában kiválóan adogatott a dél-afrikai játékos, ezzel nem tudott mit kezdeni a szerb címvédő, aki mindkétszer rövidítésben vesztette el a szettet, a másodikat úgy, hogy a tie-breakben 4-0-ra vezetett.

A folytatásban már nem volt olyan magabiztos Anderson. Ezt könyörtelenül kihasználta Djokovic, aki így viszonylag simán egyenlített, de a továbbjutást eldöntő játszma előtt sötétedés miatt félbeszakították a mérkőzést.

Novak Djokovicon a sötétedés is segített Forrás: AFP/Ian Kington

A keddi folytatásban ismét a találkozó elején látott formáját mutatta Anderson, így Djokovicnak esélye sem volt elvennie az adogatását, sőt, egy ízben majdnem ő vesztette el a sajátját, de végül hárította mindkét bréklabdát. Aztán 5:5-nél Anderson két kettős hibát követett el, ami elég volt az első helyen kiemelt riválisának ahhoz, hogy élve a lehetőséggel kiharcolja a győzelmet.

Djokovic sorozatban 25. Grand Slam-tornáján jutott a negyeddöntőbe.

Sarapova az elődöntőben

A negyedik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova három játszmában legyőzte az amerikai CoCo Vandeweghét a női verseny negyeddöntőjében. Szintén bejutott a négy közé a spanyol Garbine Muguruza, aki két szettben búcsúztatta kedden a magyar származású, svájci színekben szereplő Tímea Bacsinszkyt.

Az amerikai Serena Williams három játszmában legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát, míg a lengyel Agnieszka Radwanska ugyancsak három szettben bizonyult jobbnak az amerikai Madison Keysnél.

Serena Williams az orosz Marija Sarapovával, Radwanska pedig a spanyol Garbine Muguruzával találkozik a döntőbe kerülésért.

Eredmények, nők, negyeddöntő:
Sarapova (orosz, 4.) - Vandeweghe (amerikai) 6:3, 6:7 (3-7), 6:2
Muguruza (spanyol, 20.) - Bacsinszky (svájci, 15.) 7:5, 6:3
S. Williams (amerikai, 1.) - Azarenka (fehérorosz, 23.) 3:6, 6:2, 6:3

A. Radwanska (lengyel,13.) - Keys (amerikai, 21.) 7:6 (7-3), 3:6, 6:3

Az elődöntőben: A. Radwanska-Muguruza és S. Williams-Sarapova.