Vágólapra másolva!
Három év után szakított egymással a tenisz álompárja, Marija Sarapova és Grigor Dimitrov. A bolgár tehetség egész élete megváltozik majd.

A pár szakításának hírét a bolgár sajtó közölte elsőként, de igazából senkit sem lepett meg azok után, hogy a Wimbledont követő nyári szünetben más-más helyekről küldtek vakációs fotókat.

"Szétváltak az útjaink – mondta a világranglistán 16. Dimitrov. – Csodás éveket töltöttünk együtt, több boldogságot kívánok neki az életben, és több sikert a teniszben."

Sarapova szabad Forrás: Instagram/Maria Sarapova

A 24 éves – Sarapovánál négy évvel fiatalabb – bolgár játékos élete amúgy is komoly változások előtt áll, mert megvált az edzőjétől, Roger Rasheedtől is. Várhatóan nem más, mint Ivan Lendl lesz az utód, aki Andy Murrayt már eljuttatta a Grand Slam-győztesek táborába.

"Most kizárólag a játékra összpontosítok, és biztos vagyok abban, hogy ez hamarosan meghozza a gyümölcsét – magyarázta Dimitrov. – Ez az újrakezdés nyara a számomra."

Dimitrov új kezdet előtt Forrás: AFP/Anthony Devlin

Dimitrov tavaly már nyolcadik is volt a ranglistán, Wimbledonban pedig elődöntőig jutott. Idén azonban közepes éve van, továbbra sem jutott GS-döntőbe, amit pedig sokan jövendöltek neki.