Vágólapra másolva!
Belinda Bencic hiába nyert három szettben a japán Miszaki Doi ellen a US Openen, a meccs feszültségét nem tudta elviselni. A svájci teniszező először elsírta magát, majd földhöz csapta az ütőjét, és a bíróval veszekedett.

Belinda Bencic már akkor ideges lett, amikor elvesztette az első szettet Miszaki Doi ellen. A svájci annyira dühös volt, hogy a térfélcsere előtt egyszerűen elsírta magát. Aztán amikor a bíró, szerinte tévesen, nem adott meg neki egy pontot, a legszebb mcenroe-i hagyományokat felelevenítve földhöz vágta az ütőjét, és nekiállt emelt hangon lehordani a vezetőbírót.


McEnroe szintje azért még messze van, a nyolcvanas évek legendás amerikai hisztigépe egyenesen üvöltözött a szerinte tévesen ítélkező bírókkal, és az ütőcsapkodást is sokkal felszabadultabban művelte.


Mindenesetre Bencic a hőbörgéstől függetlenül megnyerte a meccset, és továbbjutott a 3. fordulóba.

Belinda Bencic Forrás: Origo

A fiatal teniszező később a Twitteren kért bocsánatot a viselkedéséért. "Ne haragudjatok, hogy így viselkedtem ma. Tudom, hogy szörnyű volt, de mindenkinek vannak rossz napjai" – írta a követőinek címezve.


A világranglista 12. helyén álló svájcit sokan a női tenisz nagy reménységének tartják, főleg azóta, hogy a Rogers Cup elődöntőjében legyőzte a világelső Serena Williamst.

Amúgy nem ő volt az egyetlen a 2. fordulóban, aki kiakadt: Coco Wandeweghe akkurátusan szilánkokra verte szét az ütőjét, de ő legalább a bírót nem inzultálta.