Egy igazi úriember az AusOpenről

Jo-Wilfried Tsonga, tenisz
France's Jo-Wilfried Tsonga (L) escorts an ill ballgirl off the court during his men's singles match against Australia's Omar Jasika on day three of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2016.
Vágólapra másolva!
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján nemcsak győzelme miatt került az újságok címlapjára Jo-Wilfried Tsonga. Amikor a 9. helyen kiemelt francia teniszező észrevette, hogy az egyik labdaszedő lány sír, azonnal a segítségére sietett, és letámogatta a pályáról.

Tsonga a férfi egyes második fordulójában három játszmában, 7:5, 6:1, 6:4-re verte a mindössze 18 éves ausztrál Omar Jasikát. A mérkőzés egyik legszebb jelenete azonban játékon kívül zajlott, a francia adogatáshoz készülve labdát várt az egyik labdaszedő kislánytól, de észrevette, hogy sír.

Kiderült, hogy korábban egy labda eltalálta az arcát, Tsonga érdeklődött a hogyléte felől, majd heves integetéssel jelezte, segítséget kér. Gentleman módjára a karját nyújtotta a megszeppent lánynak, akit lekísért a pályáról a közönség tapsvihara közepette.

„Ez egy teljesen normális reakció volt a részemről, nem hittem, hogy újságírók címlapsztorit kreálnak köré. Láttam, hogy a lány rossz állapotban van, és segítettem neki lejutni a pályáról” – nyilatkozta Tsonga a meccset követően.