Inkább a Fed-kupa, mint az orrműtét

Simona Halep
Szingapúr, 2015. október 29. A román Simona Halep játszik a lengyel Agnieszka Radwanska ellen a szingapúri tenisz WTA-világbajnokság női egyesének nyolcadik fordulójában 2015. október 29-én. Radwanska 7:6, 6:1 arányban győzött. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Vágólapra másolva!
Simona Halep, a női világranglistán második román teniszező a hét végén még saját közösségi oldalán jelentette be, hogy orrműtét miatt kihagyja a februári versenyeket. Szerdán azonban azt közölte, az operáció várhat, inkább játszik a csehek elleni kolozsvári Fed-kupa-mérkőzésen.

Halep eredetileg orrsövényferdülés miatt műttette volna meg magát, de végül úgy döntött, a címvédő csehek elleni, kolozsvári csatát nem hagyhatja ki.

Ez akkor derült ki, amikor szerdán Alina Tecsor szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta keretét.

Románia és Csehország február 6-7-én a Fed-kupa Világcsoportjának negyeddöntőjében találkozik egymással, a hazaiak részéről a tervek szerint Simona Halep (2.), Irina Begu (31.) Monica Niculescu (40.) és Andreea Mitu (96.) játszik, a cseheknél várhatóan Petra Kvítova (7.), Karolina Pliskovica (12.), Barbora Strypova (48.) és Denisa Allertova (66.) lép majd pályára.

Simona Halep mégis játszik Forrás: MTI/EPA/Wallace Woon

„Nagyon örülünk, hogy Halep úgy döntött, játszik a csapatunkban. Elvégzett egy kezelést és elnapolta az operációt. Készen áll" – mondta Tecsor.

A két csapat mindössze egyszer találkozott eddig egymással: 1980-ban Csehszlovákia semleges pályán, a nyugat-németországi Berlinben 2-1-re győzött.