Sarapova tagadja a sorozatos figyelmeztetéseket

2016.03.12. 11:15

Marija Sarapova tagadja azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint öt alkalommal is figyelmeztették a doppingszabályok megváltozására, mielőtt lebukott volna a meldonium használatával.

Az ötszörös Grand Slam-győztes klasszis hosszú eltiltásra számíthat, miután a januári, melbourne-i Australian Openen pozitív lett a doppingtesztje, de azt mondta, nem igaz, hogy sorozatos figyelmeztetéseket hagyott volna figyelmen kívül.

Nem igaz, hogy ötször is figyelmeztettek, hogy a meldonium tiltólistára kerül. Ez így sohasem történt meg. Az igaz, hogy december 22-én kaptam egy mailt, amelyet nem nyitottam meg, noha a tárgya figyelemfelkeltő volt: A 2016-os legfontosabb változások a tenisz doppingellenes programjában” – idézte a Guardian.

Marija Sarapova

Forrás: AFP/William West

Elismerte, több figyelmet kellett volna szentelnie ennek, de egyébként csak hírlevelek és weboldalak mélyén elrejtett információk utaltak a szabályváltozásra.

„December 18-án kaptam egy mailt, amelynek a tárgya sem utalt semmire, csak a teniszezőkkel kapcsolatos hírekre. Ebben valahol elrejtve valóban ott volt egy figyelmeztetés, amely egy kattintással olyan weboldalra vezetett, ahol felhasználónevet és jelszót beírva, sokat klikkelve és legörgetve el lehetett jutni az információhoz. Néhány sajtótermék szerint ez egy figyelmeztetés volt. Szerintem a legtöbb ember rá sem talált volna” – dühöngött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Most
Top 12 óra