Babosékon néhány üveg sör segített Wimbledonban

Babos Tímea, tenisz
Budapest, 2016. július 13. Babos Tímea teniszező edz Budapesten 2016. július 13-án. A sportoló kvótát szerzett a riói olimpiára. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Párosban kétszer játszhatott döntőt – a legutóbb éppen Wimbledonban –, egyéniben pedig két WTA-tornán is elődöntős volt Babos Tímea. A legjobb magyar teniszező elégedett az idei teljesítményével, célja, hogy év végére a legjobb 32 közé kerüljön.

A világranglistát tekintve a jelenlegi legjobb magyar teniszező, Babos Tímea rövid időre hazaugrott Magyarországra, és meglátogatta nemrégiben született unokahúgát, testvérének a kisfiát. „Jó egy kicsit hazajönni" – mondta Babos Tímea a Kisalföldnek adott interjújában.

A magyar játékos legutóbb Wimbledonban lépett pályára, ahol a kazah Jaroszlava Svedovával egészen a döntőig menetelt női párosban, de végül 6:3, 6:4-re kikapott Serena és Venus Williamstől.

A Williams nővérektől szenvedtek vereséget Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Lindsey Parnaby

„Négyen együtt közösen várakoztunk a doppingvizsgálatra a mérkőzés után, akkor beszélgettünk néhány szót. Serena a beszédesebb, vele könnyebb szót érteni. Úgy vélekedett, hogy jó mérkőzésen vagyunk túl, amelyen mindenki jól játszott. Aztán Venus edzője is odaült az asztalunkhoz, ő is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Volt rá idő, mert nem tudtunk gyorsan mintát produkálni. Jaroszlava edzőjének kellett hoznia néhány üveg sört, hogy gyorsítsunk a folyamaton" – mondta.

Hozzátette, hogy a teniszben nem szövődnek mély barátságok, ott mindenki saját magával foglalkozik csak.

Babos Tímea a héten Budapesten is edzett Forrás: MTI/Kovács Tamás

Számára 2016 csak pozitívumokat hozott, hiszen sikerült teljesítenie az előre kitűzött célokat.

„Egyesben bekerültem a legjobb negyvenbe a világranglistán, kiharcoltam az olimpiai részvételt, Wimbledonban döntőt játszhattam. Rómában legyőztem Venus Williamst, nagy meccset játszottam Kerberrel. Ezek tükrében határozzuk meg az edzőmmel, Thomas Drouet-val a következő célokat is.

Ez nagy segítség lenne számomra” – nyilatkozta.

Svedovával jó évük van Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Lindsey Parnaby

Az olimpia előtt még két vagy három torna vár rá. Azt nem döntötte el, hogy a jövő heti, stanfordi versenyen pályára lép-e, de július 25-től Montréalban már mindenképpen szerepel. Onnan már Brazília következik, ahol a július 31-én rajtoló florianopolisi viadallal hangol a riói játékokra.