Megható levélben mondott köszönetet a labdaszedő kislány

Jo-Wilfried Tsonga, tenisz, labdaszedő
France's Jo-Wilfried Tsonga (L) escorts an unwell ball girl from the court during his men's singles match against Australia's Omar Jasika on day three of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2016. AFP PHOTO / WILLIAM WEST--
Vágólapra másolva!
Szinte napra pontosan egy éve történt, hogy egy labda úgy eltalált egy labdaszedőt az Australian Openen, hogy végül Jo-Wilfried Tsongának kellett lekísérnie a pályáról. A Guiliana nevű kislány most egy levélben mondott köszönetet.

Egy éve bejárta a világsajtót Jo-Wilfried Tsonga úriemberhez méltó viselkedése, a francia teniszező a 2016-os Australian Open 2. fordulójában adogatáshoz készült ausztrál Omar Jasika ellen, de nem kapott labdát az egyik labdaszedő kislánytól.

Tsonga látta, hogy a lány sír, odament hozzá, és miután megtudta, hogy egy labda kicsit korábban eltalálta, azonnal segítséget kért, és lekísérte a pályáról.

Tsonga, az úriember Forrás: AFP/WILLIAM WEST/William West

Ezzel nem csupán a közönség szimpátiáját vívta ki, de szerzett egy nagy rajongót is. Guiliana az idei bajnokság előtt levelet írt neki, amit a teniszező meghatottan osztott meg közösségi oldalán.

"Kedves Jo-Wilfried Tsonga, szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem azt a segítséget, amelyet nekem nyújtott a pályán a második fordulóbeli mérkőzésén. Nem vagyok biztos abban, hogy emlékszik rám, én vagyok a lány, akit lekísért akkor a pályáról. Szeretnék most bocsánatot kérni, hogy amikor kérte tőlem a labdát, nem tudtam odaadni, de akkor már nagyon szédültem, és ez befolyásolta a látásomat és a hallásomat. Elnézést kérek, hogy nem tudtam végrehajtani a labdaszedő munkámat olyan magas színvonalon, mint az elvárható lett volna. Köszönöm a kedvességét, nagyra értékelem, hogy észrevette, segítségre van szükségem, és volt olyan kedves, hogy lekísért a pályáról" – olvasható a kézzel írt levélben.

Tsonga a nyolcaddöntőben a brit Evanst verte és a legjobb nyolc között a svájci Stan Wawrinkával találkozik.