Vágólapra másolva!
A bosnyákok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte meg a szereplését a magyar női teniszválogatott a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tallinni tornáján.

Juhász Gábor kapitány együttese - amely 31. a Fed-kupa országrangsorában - csütörtökön az 52. helyen álló bosnyák válogatottal csapott össze, és az első meccsen a világranglistán 154. Gálfi Dalma nagy csatában 6:4, 1:6, 7:5-re verte Jelena Simicet (551.). A folytatásban a magyarok éljátékosa, a 32. helyen álló Babos Tímea 6:4, 6:1-gyel bizonyult jobbnak Dea Herdzelasnál (473.), majd a már tét nélküli páros meccsen Bukta Ágnes és Stollár Fanny 6:4, 6:3-ra legyőzte Herdzelast és Anita Husaricot.

A magyarok pénteken a Fed-kupa-rangsorban 22. horvátokkal csapnak össze

az észt fővárosban, magyar idő szerint 9 órától. Az adriai együttesben Ana Konjuh a 37., Donna Vekic a 84., Tena Lukas a 331. a WTA-világranglistán, Darija Jurak pedig csak párosban van rangsorolva. A horvát csapat előzőleg szerdán 3-0-ra verte a bosnyákokat.

A csütörtöki és pénteki csoportmeccsek után szombaton kerül sor a helyosztókra. A négy csoportgyőztes egymással csap össze a világcsoport II-be jutásért rendezendő rájátszást jelentő két helyért, míg a négy sereghajtó közül kettő jövőre már csak a zóna II-es csoportjában folytathatja.

Tavaly, az izraeli Eilatban a Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny összeállítású csapat három vereség után az osztályozón legyőzte a dél-afrikaiakat, így kiharcolta a bennmaradást.