Vágólapra másolva!

Safarova szenvedve jutott tovább a budapesti WTA-tornán

A második helyen kiemelt Lucie Safarova a vártnál küzdelmesebb mérkőzésen jutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a 250 ezer dollár összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 47. játékos - aki már hét WTA-tornagyőzelemnél jár - a BOK Csarnok centerpályáján a WTA-rangsorban 96. lengyel Magda Linettet verte 2 óra 23 perc alatt. A Roland Garros 2015-ös döntőse bő negyedóra alatt hozta az első szettet, a másodikban pedig 3:1-re vezetett, ám elkezdett rontani, sorra ütötte a kettős hibákat, így Linette egyenlített.

A döntő játszmában a lengyel remekül terelte a labdát a balkezes Safarova fonákjára - aki végül kilenc kettős hibát ütött -, ám a találkozót lezáró rövidítésben egy hajszállal a cseh bizonyult jobbnak, akire a 16 között a tajvani Hszieh Szu-vej (102.) vár.

Korábban a nyolcadik helyen kiemelt német Annika Beck csupán négy játékot vesztett a szlovák Jana Cepelova ellen, a párosban kétszeres Grand Slam-bajnok és volt világelső Hszieh - aki a tenyerest és a fonákot is két kézzel üti - szetthátrányból fordítva verte a spanyol Sara Sorribes Tormót (104.), míg a hatodikként rangsorolt Pauline Parmentier (62.) alaposan megizzadt Katerina Kozlova (115.) ellen. A francia és az ukrán teniszező tíz perc híján két és fél órán át tusakodott, pedig csak két szettet játszottak.

Eredmények
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Safarova (cseh, 2.)-Linette (lengyel) 6:0, 5:7, 7:6 (7-4)
Parmentier (francia, 6.)-Kozlova (ukrán) 7:6 (7-3), 7:6 (7-2)
Beck (német, 8.)-Cepelova (szlovák) 6:2, 6:2
Hszieh (tajvani)-Sorribes Tormo (spanyol) 2:6, 6:3, 6:1
korábban:
Vekic (horvát)-Alekszandrova (orosz) 6:3, 7:5