Vágólapra másolva!
Babos Tímea oldalán Lucie Safarovával továbbjutott a negyeddöntőbe kedden a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornán.

A nap első magyar vonatkozású meccsén az első helyen kiemelt magyar-cseh duó a szlovák Jana Cepelovával és a cseh Barbora Krejcikovával csapott össze. A mérkőzés elején Babosék magabiztosan hozták adogatójátékaikat, ám az ellenfél sem hibázott, mígnem 4:3-nál Krejcikova elvesztette a szerváját, így Babos 5:4-nél a szettért adogathatott. Volt is játszmalabdája, de végül a rivális kettős brékelt. Aztán 6:5-nél ismét elbizonytalanodtak Cepelováék, semmi-negyvennél újabb három szettlabda következett a magyar-cseh párosnak, amely a harmadikat már kihasználta (7:5).

A folytatás nem indult jól magyar szempontból, ugyanis Babos ismét elvesztette az adogatását, és nemsokára 0:2 állt az eredményjelzőn. Ekkor újabb fordulat következett, a sok nyerőt ütő és a hálónál remekül "takarító" Safarova vezetésével az első helyen kiemelt duó 5:2-re fordított, és bár Cepelova még szépített, Babos végül könnyedén kiszerválta a meccset.

A találkozó 1 óra 11 percig tartott.

Babosékra a nyolc között Bukta Ágnes és Stollár Fanny szabadkártyás kettőse vár.

"Örülök, hogy be tudtam melegíteni a holnapi egyes meccsemre. A játék ma nem ment annyira jól, de a hangulat remek volt, nagyon élveztem a mérkőzést" - értékelt röviden Babos Tímea, aki szerdán a török Ipek Soylu (161.) ellen kezdi meg budapesti szereplését egyesben. A világranglistán 33. magyar teniszező a verseny első kiemeltje egyesben is.

A folytatásban a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett centerpálya zárómérkőzésén a világranglistán 282. Stollár csap össze a 69. montenegrói Danka Koviniccsel.

Eredmények, páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Babos, Safarova (magyar, cseh, 1.) - Cepelova, Krejcikova (szlovák, cseh) 7:5, 6:3

Stollár Fanny nyolcaddöntős

Bejutott a legjobb 16 közé Stollár Fanny, aki szabadkártyásként felkerülve a főtáblára, két szettben legyőzte le a montenegrói Danka Kovinicet.

A világranglistán 282. Stollár egy adogatás-elnyeréssel 3-0-ra meglépett, de a rangsorban 69. ellenfele gyorsan javított, és 3-2-re felzárkózott. Csakhogy a magyar játékos megint eredményesen teniszezett Kovinic szervájánál, majd azután, hogy hozta a sajátját, ismét brékelt, ezzel 6:2-re övé lett az első szett.

A másodikban 2-2-ig mindkét fél megnyerte adogatását, majd többször elvették egymás szerváját, így jutottak el 6:6-ig, bár előtte Stollárnak három meccslabdája volt. A rövidítésben a magyar teniszező 7-4-re bizonyult jobbnak.

Ellenfele a nyolcaddöntőben a nyolcadik helyen kiemelt német Annika Beck lesz.

Eredmények, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Stollár - Kovinic (montenegrói) 6:2, 7:6 (7-4)
Görges (német, 3.) - Kontaveit (észt) 6:7 (3-7), 6:3, 6:4
Blinkova (orosz) - Broady (brit) 3:6, 6:4, 6:3
Korpatsch (német) - Rogyina (orosz) 6:3, 6:3
Szasznovics (fehérorosz) - Flipkens (belga) 4:6, 6:4, 6:1.