Babos tornagyőzelemmel ajándékozta meg a magyarokat

Horizontal
Hungarian Timea Babos celebrates her victory over Czech Lucie Safarova (not pictured) after the final of the WTA Hungarian Open Ladies' tennis tournament in Budapest on February 26, 2017. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Babos Tímea nyerte meg a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben 6:7 (4-7), 6:4, 6:3-ra legyőzte a másodikként rangsorolt cseh Lucie Safarovát.

A világranglistán 33. magyar játékos az első és második szettben kiélezett csatát vívott 47. helyen álló ellenfelével, majd a harmadikban kétszer is elvette a Roland Garros 2015-ös finalistájának adogatását, ami sorsdöntőnek bizonyult.

Babos nagyot csatázott a döntőben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A mintegy 1800 néző előtt lezajlott találkozó 2 óra 20 percig tartott.

A 23 éves Babos harmadik WTA-tornagyőzelmét aratta a BOK Csarnokban, előzőleg 2012-ben Monterreyben és 2015-ben Tajvanon nyert egyesben.

"Elképesztő volt ez a hét, köszönöm a bíztatást,

a magyar közönség nélkül sokkal nehezebb lett volna.

A végén ki akartam szerválni a meccset, aztán egy hálóról lecsorgó labdától elbizonytalanodtam, de aztán újra agresszív voltam, és futottam minden labdáért" - értékelt Babos, aki hozzátette, a vége lehetett volna szebb is, de az a lényeg, hogy megvan a győzelem. "Természetesen gratulálok Lucie-nek, megtiszteltetés volt ellene játszani, fantasztikus játékos."

WTA-tornát öt év után nyert Babos Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A porcelánból készült trófeát a kilencszeres Grand Slam-bajnok és volt világelső Szeles Mónika nyújtotta át Babosnak a záróünnepségen.

Safarova a köszönetnyilvánítások után elmondta, élvezte a játékot Budapesten, nagyszerű volt a hangulat. "Remélem, legközelebb én nyerek,

- tette hozzá.

Szeles Mónika (középen) volt a díjátadó Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Előzőleg a páros döntőben a negyedik helyen kiemelt tajvani Hszieh szu-vej - aki párosban kétszeres Grand Slam-bajnok és volt világelső - a grúz Okszana Kalasnyikovával döntő rövidítésben verte az Arina Rodionova, Galina Voszkobojeva ausztrál-kazah duót. Utóbbi úgy került a fináléba, hogy az elsőként rangsorolt Babos és Safarova szombaton a cseh játékos lábsérülése miatt visszalépett a páros elődöntőtől.