Vágólapra másolva!

Hoki minden szinten

Augusztus 4-én és 5-én csupa olyan sportágat vonultatnak fel a szervezők a népligeti Építők Sporttelepén, ami valamilyen úton-módon kapcsolódik a jégkoronghoz. Sőt, a játékokat nemcsak nézni lehet majd a két nap alatt, de bárki beállhat kipróbálni egy-egy sportágat.

Szombaton reggel kilenckor pont egy kifejezetten amatőrökre szabott viadal kezdődik. A Görhoki Hyper Kupán ezúttal a Magyar Bajnokságban részt vevő profik legjobb esetben is csak kapusként vehetnek részt. A maximum 18 fős csapatok a helyszínen nevezhetnek 18 ezer forintért. Hozzá kell tennünk, a verseny összdíjazása 100 ezer forint. További információ a [email protected] e-mail címen, vagy (06-1) 288-0140 telefonszámon kérhető.

Szintén kilenckor léphetnek pályára a Gyeplabda Ares Kupán résztvevő 5 plusz egy fős csapatok. A felnőtt és junior kategóriákban indított verseny nevezési díja 2500 forint. Bővebb felvilágosításért Pavelka Zoltán hívható a (06-30) 397-6291-es telefonszámon.

A Floorball Szövetség Kupára négyfős csapatok jelentkezhetnek fejenként 1500 forint ellenében. Akinek nincs felszerelése, egy percig se aggódjon, ütőt a helyszínen is lehet bérelni. A viadalokért Létay Dániel felel, részletes tájékoztatásért is őt keressék a (06-70) 210-3800-ás telefonszámon.

Amatőr és profi játékosok részére egyszerre rendezik az Asztali Jégkorong Schell Kupát. A játék érdekessége, hogy nem kieséses rendszerben bonyolítják a mérkőzéseket. A kupára már 12 év alattiak is jelentkezhetnek egyéni és páros kategóriákban. A versenyzők 200, illetve 300 forint ellenében léphetnek pályára, míg a műkedvelők, akik szeretnék kipróbálni a játékot, 50 forintot fizetnek.

A két nap alatt bemutatkozik még a padlóhoki is. A kanadai eredetű játék nagyon hasonlít a jégkoronghoz, de csúszós padlón játsszák, és egyenes bottal egy közepén lyukas filckorongot kell a kapuba juttatni. A nevezési díj 1500 forint csapatonként. A játékkal kapcsolatos kérdésekre Pintér István válaszol a (06-20) 962-0629-es telefonszámon.

A fentieken kívül próbajelleggel biciklishoki-bemutatót is tartanak majd, és néhány automata asztalon a játéktermekből jól ismert Tájfun Air Hockey-t is lehet majd űzni.

(Arany-Média)