Vágólapra másolva!

Házi(futó)verseny az Orczy-kertben

Nyár ide, nyár oda, hazánk legrégebbi futóklubja, a Futapest Klub augusztusban is megrendezi klubtagjai számára a háziversenyt. A több éve zajló rendszeres viadal egyesek közt kimondottan komoly csatát szokott eredményezni. Persze a háziversenyről azt is tudni kell: a csütörtök délutáni futásra általában csak a megszállottabbak, a klub leghűségesebb tagjai szoktak eljárni. Ők viszont olyan komolyan veszik, mintha éles versenyen lennének. De a szervezők sem adják alább: hivatalos időmérés, eredménylista és még ajándék is jár a legjobbaknak.

Lászay Dénes, a klub főszervezője évről évre küzd, hogy a több száz tagot számláló futóklubból minél többen használják ki a lehetőséget. Az indulók száma azonban egyelőre még száz alatt van.

A háziverseny egyébként nem csak szimplán egy futóverseny, hiszen a jó hangulat mindig eredményez egy focimeccset vagy egy kosárcsatát is. Maga a verseny egyébként 5 és 10 kilométeres távokon, kellemes környezetben (igaz, körpályán) zajlik az Orczy-kertben.

A csütörtöki háziverseny sokaknak akár felkészülési állomás is lehet a hétvégi szóládi Futapest Cross-ra. Bővebb felvilágosítást a klub telefonszámán lehet kérni a (06-1) 479-0447-es vagy a (06-30) 971-9712-es számon.

(Arany-Média)