Vágólapra másolva!

Kerékpáros vízbeugró verseny Velencén

A rendezők nem csak a levegőben bemutatott figurákat díjazzák.
Fotó: Arany-Média

Velvárt Bike és Duffs BMX

A kerékpáros ügyességi verseny szombaton a talajon kezdődik. A szabadstrand aszfaltozott kézilabdapályáján a délután négy órakor kezdődő selejtezőben az amatőröknek másfél, a profiknak három percig kell "talpon maradni". A döntőben viszont mindkét kategória résztvevőjének kétszer kell ugyanezt az időt kitölteni. Az esti díjkiosztó után háromnegyed héttől nyolc óráig a bringások - géppel együtt - meg is mártózhatnak. Természetesen mindez még az edzés keretein belül zajlik majd.

A vízbeugráló verseny vasárnap délután fél egytől zajlik, várhatóan három óráig. A szervezők a verseny alatt orvosi felügyeletet biztosítnak, viszont hangsúlyozták: mindenki saját felellőségére vesz részt, és saját anyagi kockázatára indul. Az amatőrök három ugrást hajthatnak végre a mólóról a vízbe, a profik pedig ötöt. A rendezők nem csak a levegőben bemutatott figurákat figyelik majd; díjazzák ugyanis a legötletesebb jelmezben érkezőket is. Arról meg nem is beszélve, hogy az utolsók sem maradnak díjak nélkül: teljesítményüket "citrom" díjjal értékelik a rendezők.

Nevezni versenyszámonként 300 forintért lehet. A profik akár húszezer forintot is nyerhetnek, de meglepő módon az ügyesebb amatőrök sem távoznak majd üres zsebbel. Az első helyezett jutalma tízezer forint, de a hatodik is még zsebre vághat egy ezrest. Jelentkezni, és információt kérni a (06-1) 351-3942-es számon lehet Bontovics Imrénél.